pinterest
Tuinmuur ideeën: 5 slimme manieren om meer uit jouw buitenruimte te halen

Tuinmuur ideeën: 5 slimme manieren om meer uit jouw buitenruimte te halen

Afbeelding

Deskundige tips en slimme tuinmuur ideeën om de tuin begrenzing om te zetten in een blikvanger.

Heb je wat tuinmuur ideeën nodig om te voorkomen dat je genoeg hebt van het staren naar hetzelfde uitzicht op de tuin? Voel je je ingesloten, zelfs als je buiten bent? Heb je meer privacy nodig van aangrenzende tuinen? Als het antwoord ‘ja’ is op één van de bovenstaande, dan is het tijd om actie te ondernemen en die tuingrenzen goed te gebruiken. Behandel ze zoals je in huis zou doen en zoek naar creatieve en praktische manieren om ze een eyecatcher te maken. 

Oké, er zijn dus een miljoen verf trucs om uit te proberen, maar waarom zou je deze rechtopstaande oppervlakken niet gebruiken als een kans om een ​​nieuwe verticale tuin te laten groeien? Of als een plek om te pronken met prachtige nieuwe tegels of om te genieten van een decoratief metalen paneel? Natuurlijk hebben muren ook praktische toepassingen; ze kunnen helpen om jouw ruimte optisch te vergroten (een goed geplaatste spiegel of slimme muurschildering zal het goed doen), ze zijn te gebruiken voor een waterval, om slimme verlichting te plaatsen en de achtergrond worden van een sfeerverhogende buitenruimte. 

Er zijn eindeloos veel opties om uit te proberen, ongeacht de grootte van jouw buitenruimte of budget, en dit is het perfecte moment om het te doen. Lees verder  voor inspirerende tuinmuur ideeën om jouw buitenruimte te transformeren.

1. Oogverblindend met tegels op jouw tuinmuur

Breng buitenmuren tot leven door rijk gekleurde geglazuurde tegels toe te voegen. Blijf bij een gewaagde tint voor een maximaal effect en laat natuurlijk licht over het golvende oppervlak spelen, waarbij je de subtiele variaties in toon eruit haalt. Zoek naar ongebruikelijk gevormde tegels - zoals driehoekig, zeshoekig of ruitvormig voor een gestructureerde afwerking en zorg ervoor dat het glazuur vorstbestendig is. 

2. Kader een gewaagde tuinmuur

Het zwart schilderen van een buitenmuur lijkt misschien drastisch, maar met een beetje aandacht en slimme planning kan het de kleur van planten en meubels eromheen versterken en een super stijlvolle functie creëren. Behandel metselwerk met een nieuwe laag matzwarte metselverf en voeg vooraan een eenvoudige houten pergola toe voor een ‘omlijsting’. Gebruik deze structuur als ondersteuning voor lommerrijke klimmers en slierten slingerlichten. Zet hoge, beplante plantenbakken aan weerszijden en voeg comfortabel tuinmeubilair toe om de perfecte buitenruimte te creëren.

3. Muurschildering op je muur 

Verander een 'doorn in het oog', in een kunstwerk met een prachtig geschilderde muurschildering op behang. Ja, het is een gewaagde stap, maar het kan een spectaculaire en echt individuele touch toevoegen aan jouw buitenruimte. Gebruik details en koele, zachte tonen om de illusie van ruimte te creëren. Bekijk  https://www.photowall.nl/behang/kunst-design/kitsch voor prachtige beelden. 

4. Groei een levendige muur

Draag je steentje bij aan de natuur en haal het meeste uit een beperkte ruimte door een levende muur te planten. Een weelderig tapijt van gebladerte en bloemen is een geweldige manier om een ​​eenvoudige muur op te fleuren en is ook een opvallende verschijning. Er zijn veel verschillende kweeksystemen, maar een van de makkelijkst te onderhouden is een kweek systeem. Ze bestaan ​​uit een reeks stapelbare plantenbakken en kunnen gemakkelijk worden gerangschikt zodat ze bij jouw ruimte passen en een breed scala aan planten kweken om de look te krijgen die jij wilt. Het is ook gemakkelijk om ze te schikken en indien nodig opnieuw te planten, plus je kunt de bovenste rij water geven en het irrigatiesysteem de rest laten doen.

5. Illusie met een spiegel

Als je meer ruimte wilt creëren, probeer dan eens een goed geplaatste tuinspiegel en oneindige bestrating. Het beste te plaatsen op een plek waar het vanuit een hoek kan worden bekeken. Het is de truc om een ​​pad te leggen tot aan de basis van de spiegel om de illusie van een doorlopende ruimte te creëren. Kies uit lichtgewicht acryl of sterk spiegelglas en zorg ervoor dat het product goed afgedicht is tegen binnendringend vocht. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen