pinterest
Maak van je tuin een ontspannen plek met een buitensauna!

Maak van je tuin een ontspannen plek met een buitensauna!

Niks is lekkerder dan met je blote voeten naar buiten lopen en op je eigen tuinstoel in de zon gaan zitten. Een gevoel van vrijheid. Je tuin moet een plek zijn waar je kunt ontspannen, kunt genieten van de buitenlucht, de natuur en de zon. De ultieme manier van ontspanning is af en toe een sauna pakken! Het plaatsen van een buitensauna kost even wat, maar dan kun je voortaan altijd, wanneer je wilt en hoe vaak je wilt, een sessie nemen. Naast dat het natuurlijk lekker is, biedt een sauna pakken heel veel voordelen voor je gezondheid. Lees met ons mee wat de voordelen voor je gezondheid zijn en hoe een sauna past in jouw tuin!

De gezondheidsvoordelen

Regelmatig gebruik van een buitensauna zorgt voor enorm veel gezondheidsvoordelen. Een van de meest directe voordelen van een saunasessie is ontspanning. De warmte van de sauna helpt je spieren te ontspannen en je geest tot rust te komen. Dit kan helpen om je stress te verminderen. Tijdens een saunasessie ga je natuurlijk veel zweten, wat helpt om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Je poriën worden gezuiverd, wat zorgt voor een mooie en stralende huid. Je bloedvaten worden verwijd, wat weer goed is voor de bloedsomloop. Het kan je bloeddruk verlagen en helpt bij spierherstel na bijvoorbeeld een flinke workout.

Tips voor het plaatsen

Zorg ervoor dat je een geschikte plek in je tuin kiest voor de sauna. Het moet een vlakke ondergrond zijn met voldoende ruimte rondom voor ventilatie en toegang. Denk ook na over de privacy van de locatie, zodat je comfortabel kunt genieten en niet hoeft te letten op de buren of andere pottenkijkers. Kies voor een kwalitatieve sauna en zorg voor een professionele installatie om ervoor te zorgen dat alles veilig en correct wordt geplaatst. Denk ook na over lokale regelgeving en vergunningseisen. In sommige gebieden zijn er specifieke regels voor de bouw van structuren in de tuin. Het zou zonde zijn als je al gepland hebt de sauna te bouwen en het blijkt niet te mogen.

Installatie en onderhoud

Denk ook aan het onderhoud van je sauna. Regelmatige schoonmaak en een check van de kachel en ventilatiesystemen zijn belangrijk voor langdurig gebruik en veiligheid. Gelukkig is het een plek waar alleen jij en je familieleden of vrienden komen. Maar alsnog is goede schoonmaak wel zo prettig. Je kunt ook bepaalde geuren toevoegen die jij lekker vindt ruiken om de plek nog ontspannender te maken. Vul deze geurstokjes of oliën ook regelmatig bij.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen