pinterest
Drie beste manieren om onkruid te verwijderen

Drie beste manieren om onkruid te verwijderen

Onkruid in de tuin kan behoorlijk vervelend zijn. De hardnekkige plantjes, die vaak de neiging hebben om tussen stenen en tegels door te groeien, kunnen het aanzien van de tuin namelijk ontzettend verpesten. In deze blog lees je daarom drie eenvoudige manieren om onkruid te verwijderen.

Afbeelding

1. Onkruidverdelger

Met een onkruidverdelger kun je heel eenvoudig onkruid verwijderen uit de tuin. Dit soort gespecialiseerde schoonmaakmiddelen zijn speciaal ontwikkeld om zeer effectief en krachtig onkruid en mos te doden. Het voordeel hiervan is dat het eenvoudig is én dat je snel resultaat ziet. Door verder voor milieuvriendelijke, biologische of plantaardige varianten te gaan zorg je ervoor dat mogelijke andere planten in de tuin niet aangetast worden, mocht dit nodig zijn.

2. Onkruidbrander

Een andere eenvoudige manier om onkruid te verwijderen is met een elektrische onkruidbrander. Hiermee wordt het onkruid verhit voor enkele seconden, waardoor de cellen hiervan barsten. Zo droogt de plant uit, verkleurt deze en sterft deze uiteindelijk af. Door dit proces na een paar weken nogmaals te herhalen verdwijnt het onkruid volledig, tot en met de wortels. Zo heb je er ook in de toekomst geen last meer van.

3. Onkruid verwijderen met de hand

Wil je onkruid verwijderen zonder extra middelen te gebruiken? Dat kan ook! Zo kun je met een schoffel of een schepje het onkruid uitgraven. Echter is dit tussen tuintegels vaak een lastige opgave. Een andere optie is om kokend water over de met onkruid bedekte stenen te gooien. Door de warmte van dit water knappen de cellen in het onkruid, net zoals bij een onkruidbrander. Wil je het onkruid tot in de wortels doden, dan zul je wel ongeveer drie tot zes keer kokend water moeten gebruiken.

Onkruid voorkomen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Wil je niet aan de gang met een onkruidverdelger, een onkruidbrander of met heet water? Je kunt onder andere proberen om onkruid te voorkomen door je tegels goed te voegen, grotere tegels aan te schaffen of bodembedekker (zoals tuinpadsnippers of houtschors) neer te leggen. Als je zorgt dat onkruid al geen kans heeft in de tuin, hoef je daarna ook minder moeite te doen. Zorg daarom bijvoorbeeld ook altijd dat al het onkruid weg is (tot en met de wortels) voordat je gaat bestraten of beplanten; zo kan het zich in de toekomst ook niet meer vermenigvuldigen.

Onkruid verwijderen kun je dus op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met een onkruidverdelger of onkruidbrander. Zo zorg je dat je tuin er perfect uitziet voor de aankomende zomer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen