pinterest
Nieuwe schutting in de tuin laten zetten? Bekijk eerst eens de mogelijkheden van hekwerk

Nieuwe schutting in de tuin laten zetten? Bekijk eerst eens de mogelijkheden van hekwerk

Is jouw oude schutting dringend aan vervanging toe? Of wil je graag een nieuwe tuinafscheiding aanleggen? Dan denk je misschien automatisch aan een houten schutting. Dit is de meest standaard oplossing. Maar dat betekent niet dat het ook de beste oplossing is! Wil jij een prachtig tuinhek zonder onderhoud, zonder slijtage en mét een mooi uiterlijk? Bekijk dan eens de mogelijkheden van een hekwerk.

Afbeelding

Een hekwerk in de tuin: de dubbelstaafmat

Veel mensen kiezen in de tuin voor het gebruik van betongaas. Dat is echter niet gemaakt om te dienen als tuinhek. Het is daardoor gevoeliger voor roest en je moet het zelf helemaal op maat maken. Dat geldt niet voor de dubbelstaafmat. Een dubbelstaafmat hekwerk bestaat uit een aantal palen waartussen rasters worden geplaatst. Omdat het er speciaal voor is gemaakt, kun je zo’n hekwerk heel eenvoudig opbouwen. De dubbelstaafmatten hebben een standaard afmeting, maar je kunt ze ook eenvoudig inkorten als de lengte niet helemaal goed uitkomt. Je hebt met een middagje werk een prachtig hekwerk in je tuin. Bovendien is een dubbelstaafmat hekwerk erg sterk en is het goed afgewerkt om slijtage en roest te voorkomen.

Privacy met een hekwerk? Dat doe je zo!

Veel mensen willen liever een schutting in hun achtertuin dan een hekwerk. Ze kennen natuurlijk de voordelen van hekwerk, maar toch… met een schutting heb je veel meer privacy, denken ze. Toch is dat niet helemaal waar. Want ook met hekwerk kun je op een eenvoudige manier zorgen voor privacy. Zo is er voor veel hekwerken vlechtband op maat te vinden. Het vlechtband is stevig en flexibel. Het kan door het raster van het hekwerk heen gevlochten worden. Zo ontstaat een gesloten of halfopen hekwerk, dat voldoende privacy biedt. Door de combinatie van een sterk metalen hekwerk en een mooie kunststof vlechtband heb je alle privacy die je wilt en heb je een tuinafscheiding die vele malen langer meegaat dan een houten schutting. Eventueel kun je een hekwerk ook laten begroeien door een mooie klimplant.

Bestel een hekwerk voor je tuin

Een hekwerk is dus stevig, volledig weersbestendig, mooi en praktisch. Maar hoe kom je eraan? De beste hekwerken voor je tuin bestel je online. De kwaliteit van hekwerken bij de bouwmarkt is beduidend minder goed. Natuurlijk moet je wel opletten waar je het hekwerk bestelt. Bij MT hekwerken vind je alles wat je nodig hebt om een prachtig hekwerk in je tuin te zetten. Je kunt er alles vinden, van dubbelstaafmatten tot hekwerkpalen en verbindingsstukken. Het hekwerk wordt met een speciale levering naar je toe gebracht. Vervolgens kun je het zelf eenvoudig in de tuin plaatsen.

Een hekwerk biedt alle voordelen van een schutting. Het is stevig, biedt privacy en geeft een mooie strakke look in de tuin. Het biedt echter nog meer voordelen. Een hekwerk hoef je nooit te beitsen of te verven. Je hoeft het zelfs niet schoon te maken, tenzij het erg vuil is geworden. Bovendien gaat een hekwerk vele jaren langer mee dan een houten schutting. Veel dubbelstaafmat hekwerken staan al langer dan 25 jaar buiten en vertonen nog steeds geen slijtage! Als het gaat om mooi, praktisch en duurzaam zijn hekwerken verreweg de beste keuze.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen