pinterest
Droomtuin waarmaken? Gewoon doen!

Droomtuin waarmaken? Gewoon doen!

Afbeelding

Zolang je er de grond voor hebt, zijn al jouw idealen voor je persoonlijke paradijs haalbaar. Wil je weten hoe precies? Lees dan snel verder!

En niet alleen de oppervlakte is belangrijk. Ook je budget moet toereikend zijn. Maar gelukkig is het niet zo moeilijk om daar een mouw aan te passen. Zeker niet wanneer je een beetje technisch bent en van wanten weet wanneer het op klussen aankomt. Aan jou daarom de keuze of je een kant en klaar bouwpakket bestelt of juist losse onderdelen om één of meerdere constructies helemaal zelf op te bouwen. Hiermee verrijk je je tuin qua aanblik maar profiteer je ook van bouwwerken die een praktisch nut hebben.

Wat je je daarbij moet voorstellen? Fijn dat je dat vraagt! We hebben een aantal voorbeelden verzameld en uiteen gezet om je te voeden met de nodige inspiratie. Veel plezier!

Vlonder

Zit je net lekker op je tegelterras en zie je alweer dat onkruid opspringen dat je letterlijk nét hebt weggehaald! Balen is dat, hè? Nou, dankzij ons alternatief heb je geen liters azijn meer nodig om ongewenst groen weg te werken of een heel arsenaal aan tuingerei om het uit te snijden.

Het komt gewoon helemaal niet meer op!

Dat krijg je voor elkaar door voor een houten vlonder te kiezen. Met de nodige Douglas planken, bijpassende balken en andere materialen bouw je eenvoudig je eigen houten terras op, waarmee je een schitterende toevoeging voor je tuin aanbrengt. En dankzij een worteldoek aan de onderkant van de constructie voorkom je de groei van onkruid. Wees bovendien verstandig en breng drainage aan die voorkomt dat de bodem te drassig wordt en dat je vlonder erin wegzakt. Op een schuin vlak opbouwen kan hiervoor eveneens een oplossing zijn.

Schutting

Je wilt uiteraard precies weten wat er allemaal op je erf gebeurt en wie er al dan niet binnenkomen. En het is best prettig om er zeker van te zijn dat iedereen weet waar jouw erfgrens ligt. En dat pottenkijkers bovendien geen enkele kans geboden wordt om je gevoel van privacy aan te tasten! Sla daarom meerdere vliegen in één klap door een hek, schutting of muur te plaatsen. Is hout hiervoor je basismateriaal? Dan geef je je afbakening wel de mooiste natuurlijke look. Kies geprefabriceerde schotten of losse planken en balken om een afscheiding naar eigen ontwerp op te bouwen.

Overkapping

Over je tuin heb je veel te zeggen maar over de weersomstandigheden helaas niet. Hoewel je je absoluut niet naar binnen moet jagen zodra het veel te warm wordt ofwel juist begint te regenen! Nee hoor, een zelfgebouwde overkapping doet wonderen. Kies hiervoor de hoogste kwaliteit houten onderdelen en balkdragers om op een stevige constructie uit te komen. Pas wanneer het wat kouder wordt, pak jij je biezen. Zo niet, dan heb je de strijd tegen de elementen gewonnen! Dat voelt vast lekker...

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen