pinterest
Een duurzame tuin? Gebruik meer hout!

Een duurzame tuin? Gebruik meer hout!

Afbeelding

Wanneer je een tuinverbouwing op de planning hebt staan, weet je dat dit je een flinke duit gaat kosten. Daarnaast neemt het veel tijd in beslag en kost het aardig wat moeite. Allemaal redenen waarom je niet elk jaar je tuin wilt verbouwen en je het liefste voor duurzame materialen kiest die lang mooi blijven. Als je je tuin duurzaam wilt inrichten, is hout een van de beste materialen die je kunt gebruiken. We geven je graag wat redenen waarom!

Kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden

Hout wordt natuurlijk in eerste instantie geleverd in de vorm van stronken of planken, maar je kunt hier ontzettend veel van maken. Je kunt starten met tuinhout kopen, maar eindigen met een prachtige vlonder, geweldige overkapping, nieuwe tuinmeubels of meerdere houten schuttingen. Dit maakt het product zo ontzettend veelzijdig, dat je bijna je volledige tuin ermee zou kunnen inrichten. Daarnaast kun je hout op vele manieren bewerken, waardoor het precies de kleur kan krijgen die jij wilt. Je kunt het een natuurlijke kleur geven middels een mooie beits, maar je kunt het ook zwart verven voor een stoere look. Kortom, ontzettend veel manieren om hier een persoonlijke draai aan te geven. 

Gaat ontzettend lang mee

Hout is een zeer duurzame vorm van materiaal, omdat hout van hoge kwaliteit lang meegaat. Je kunt het namelijk tot wel vijfentwintig jaar mooi houden in je tuin – met goed onderhoud uiteraard – zonder dat je het hoeft te vervangen. Zorg wel dat je hout van uitstekende kwaliteit inkoopt met de juiste keurmerken, bijvoorbeeld het FSC-keurmerk. Wanneer je dit koopt weet je zeker dat het om een duurzame bron gaat waarbij rekening gehouden wordt met het effect op het milieu. Daarnaast belooft het ook nog eens goede werkomstandigheden voor het personeel, een win-win dus! 

Komt uit onuitputtelijke bron

Hoewel er vaak van hout wordt gedacht dat het niet milieuvriendelijk is omdat er bomen gekapt worden, is niets minder waar. Het is juist een van de meest duurzame vormen van het produceren van een bepaald materiaal, mits het uit beheerde bossen wordt gehaald. Hier wordt er namelijk voor elke gekapte boom eentje terug geplant, waardoor de bron onuitputtelijk is. Daarnaast heeft hout de laagste cijfers wat betreft energieverbruik voor productie, fabricatie en bewerking.

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen