pinterest
Een nieuwe tuinset: welk materiaal is geschikt?

Een nieuwe tuinset: welk materiaal is geschikt?

Het is nu misschien nog winter, maar over enkele weken laat het lentezonnetje zich weer zien en kunnen we weer volop genieten van de tuin! Hoog tijd dus om de zithoek alvast klaar te maken voor de eerste zonnestralen. Zijn uw tuinmeubelen aan vervanging toe? Dan is dit hét moment bij uitstek om op zoek te gaan naar een nieuwe set. Tegenwoordig zijn er verschillende eethoeken en loungesets te verkrijgen in allerlei materialen. Elk van deze materialen heeft specifieke eigenschappen die wellicht invloed kunnen hebben op uw keuze. Wij hebben de meest populaire materialen en hun eigenschappen voor u op een rijtje gezet.

Hout

Hout is nog steeds één van de meest populaire materialen voor in de tuin. Houten tuinsets zorgen voor een gezellige sfeer en een landelijke uitstraling, en is makkelijk te combineren met verschillende stijlen. Vooral teakhout is een vaak geziene houtsoort in de tuin. Dit type hout is erg hard en gaat daardoor lang mee. Teakhout is makkelijk te onderhouden maar krijgt na een tijdje wel een verweerde grijze look. Wie graag wil dat het hout zijn oorspronkelijke kleur behoudt doet er goed aan het hout regelmatig te behandelen met een speciale olie. Een nadeel van teakhouten tuinmeubelen is dat ze erg zwaar zijn. Wie zijn meubels vaak verplaatst kan dus beter kiezen voor een tuinset van een ander materiaal.

Aluminium

Aluminium tuinstoelen zijn daarentegen erg licht en daardoor erg makkelijk te verplaatsen. Ze zijn bovendien erg gebruiksvriendelijk en hebben bijna geen onderhoud nodig. Af en toe de stoel afnemen met een lauw sopje is meer dan voldoende. Aluminium tuinmeubelen hebben een moderne uitstraling en zijn tegenwoordig te krijgen in verschillende stijlvolle kleuren en motieven. Wie op zoek is naar verstelbare tuinstoelen heeft ook een ruime keus in aluminium varianten. Het feit dat aluminium tuinstoelen zo lekker licht zijn betekent wel dat ze door de tuin kunnen vliegen bij stormachtig weer. Laat de aluminium relaxstoel dus niet buiten staan bij harde wind!

Wicker

Een ander materiaal dat we steeds vaker zien is wicker. Wicker is een kunststof materiaal dat lijkt op het ouderwetse rotan. In tegenstelling tot rotan is wicker echter zeer duurzaam. Tuinsets van wicker kunnen het hele jaar door buiten blijven staan, zonder dat dit effect heeft op het materiaal. Het vlechtwerk blijft zijn natuurlijke look behouden, is erg licht en makkelijk schoon te houden. Er zijn verschillende soorten wicker tuinmeubelen te krijgen. Van verstelbare tuinstoel tot volledige loungeset, voor iedereen is er wel een comfortabel wicker tuinmeubel te vinden!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen