pinterest
Hoe is schade aan de tuin verzekerd?

Hoe is schade aan de tuin verzekerd?

Via een inboedelverzekering en een opstalverzekering zorgen we ervoor dat we roerende en onroerende goederen goed gedekt hebben tegen schade en diefstal. Maar laten we niet de tuin vergeten. De tuin is tegenwoordig steeds vaker een verlengstuk van de woning, met dure planten, bloemen en tuinmeubels. Het is daarom verstandig om na te denken over hoe de tuin verzekerd is.

Inboedel- en opstalverzekering

Normaliter valt schade aan de tuin gewoon onder de inboedel- en opstalverzekering. Bomen, planten, tuinmeubels, de barbecue en de vlaggenstok vallen allemaal onder de inboedelverzekering. De opstalverzekering dekt schade aan de woning zelf, maar ook aan de schuur, het tuinhuisje en schuttingen. Overigens verzekeren niet alle verzekeraars de schutting via een opstalverzekering, lees hiervoor je polisvoorwaarden goed door. Er zijn ook verzekeraars die de tuin niet onder de normale inboedel- en opstalverzekering meeverzekeren. Je zult dan vaak een uitgebreide dekking moeten afsluiten en in sommige gevallen zelfs een aparte tuinverzekering.

Gedekt onder beperkte omstandigheden

Veel tuinschade is gedekt onder beperkte omstandigheden. Dit houdt in dat niet standaard elke vorm van schade is gedekt. Stormschade is een oorzaak waar de tuin de meeste schade mee kan ondervinden. Hoewel stormschade wel onder de dekking valt van een inboedelverzekering, gelden hier voor de tuin beperkte omstandigheden. Het moet gaan om een erkende storm, waarbij veel verzekeraars de norm van windkracht 7 of hoger hanteren. Een zeer plaatselijke storm of een storm waarbij het KNMI de windkracht niet heeft vast kunnen stellen, zou al tot uitsluiting kunnen leiden voor vergoeding. Er kan soms een uitzondering gemaakt worden als ook anderen binnen een straal van 10 kilometer stormschade hebben. Indirecte stormschade valt ook onder de dekking.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen