pinterest
Geef je tuin een complete makeover met deze tips!

Geef je tuin een complete makeover met deze tips!

Als je naar een nieuwe woning verhuisd bent, zijn er veel verschillende keuzes die je kunt maken voor de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een terras toevoegen, een pergola of je maakt er een tuin van met alleen maar planten. Als je een grote tuin hebt, kun je ook meerdere dingen toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld een groot tuinhuis bouwen met stevige betonpoeren. Dit zorgt ervoor dat je veel meer plekken hebt om spullen op te slaan of om een nieuwe werkplek, logeerplek of extra hobby ruimte te creëren. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven over wat je kunt toevoegen aan je tuin!

Een mooie vlonder bouwen

Als je een grote tuin hebt, kan het fijn zijn om het terras iets te verhogen. Dit zorgt er namelijk voor dat ten eerste het regenwater gemakkelijk weg kan lopen. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn voor veel ongedierte op het terras. Een vlonder bouwen is hiervoor een zeer goede oplossing. Deze wordt op de plek van het terras gebouwd met stevige vlonderschroeven. Vervolgens worden alle meubels op de vlonder gezet om zo perfect bij de tuin te kunnen passen. 


Tuinhuisje toevoegen aan de tuin

Als je geen hele grote tuin hebt, kan het wenselijk zijn om een tuinhuisje toe te voegen aan de tuin. Deze zorgt er namelijk direct voor dat je op veel verschillende manieren gebruik kunt maken van de tuin. Je kunt het tuinhuisje bijvoorbeeld gebruiken als een grote opslagplek voor verschillende tuinspullen. Daarnaast kun je er ook een tweede woonkamer van maken. Het is dan de bedoeling dat je het tuinhuisje goed gaat isoleren. Daarnaast leg je gemakkelijk internet en elektriciteitskabels naar het huisje. Nu hoef je alleen nog maar een tv en een bank neer te zetten en je kunt genieten van een tweede huiskamer. Zorg er vervolgens voor dat je de hele ruimte leuk aankleed en zet er bijvoorbeeld ook nog een koelkast neer. Zo kun je perfect genieten van de tuin en je eigen nieuwe woonkamer. Ook je kinderen hebben hier natuurlijk iets aan!

Plaats een complete sauna in de tuin

Heb je vaak moeite met het vinden van ontspanning? Dan kan het een zeer goede keuze zijn om een buitensauna toe te voegen. Je kunt deze sauna namelijk erg gemakkelijk aan de tuin toevoegen. Kies er bijvoorbeeld voor om een kant-en-klare sauna in de tuin te laten zetten. Je hoeft echter niet altijd voor een kant-en-klare versie te kiezen. Het is namelijk ook erg leuk om zelf een sauna te maken voor de tuin. Hierin is het wel noodzakelijk dat je precies weet hoe je dit moet doen. Je kunt hiervoor een bouwtekening volgen. Daar staat exact in aangegeven welke schroeven je nodig hebt en hoe je het hout moet bewerken om de sauna te maken. 

Een speeltoestel voor de kinderen

Heb je kinderen die nog klein zijn? Dan is het erg leuk om een speeltoestel toe te voegen aan de tuin. Je kunt deze zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel een schommel te plaatsen in de tuin. Het is echter nog veel leuker om er een heel speelparadijs van te maken. Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de mogelijkheden om ook een trampoline toe te voegen aan de tuin. Op deze manier kunnen je kinderen namelijk optimaal gebruik maken van de tuin. Als je ook nog een leuk grasveld aan kunt leggen, kun je er ook nog eens leuk gaan voetballen met de kinderen. Zo weet je zeker dat je kinderen het heel goed hebben thuis!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen