pinterest
Alles wat je moet weten over haagplanten

Alles wat je moet weten over haagplanten

Ben jij op zoek naar nieuwe planten om jouw tuin te beschermen? Dan kun je gemakkelijk de keuze maken voor nieuwe haagplanten. Deze komen namelijk in veel verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor bloeiende haagplanten. Deze staan in de zomer in bloei, waardoor de haag een mooie uitstraling krijgt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om voor andere soorten haagplanten te kiezen. In dit artikel willen we je graag alles vertellen over haagplanten!

Verschillende soorten haagplanten

Haagplanten zijn er in verschillende soorten en maten. Het grootste verschil zit hem in de winterhardheid. Sommige haagplanten verliezen namelijk hun blad in de winter. Andere haagplanten verliezen juist niet hun blad. Dit zorgt voor een verdeling in twee soorten. Als je de haag gebruikt om meer privacy te krijgen, kan het erg leuk zijn om voor bloeiende haagplanten te kiezen. Op deze manier kun je namelijk zelf nog genieten van de mooie plantjes die eruit voortkomen. Daarnaast kun je ook de keuze maken tussen een hoge of een lage haag. Door het kiezen van een hoge haag, krijg je nog meer privacy voor je tuin. Het nadeel is dan wel dat je niet meer ver weg kunt kijken.  


Waar let je op bij het aanschaffen van haagplanten?

Bij het aanschaffen van haagplanten heb je verschillende keuzes te maken. In eerste instantie is het belangrijk om goed na te gaan waarom je de haag aan gaat schaffen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je meer privacy wilt hebben. In dit geval kan het verstandig zijn om voor een hoge haagplant te kiezen. Daarnaast kan het ook zijn dat je je voortuin af wilt bakenen. In dit geval is het natuurlijk niet slim om de haag te hoog te laten worden. Ook kun je zelf kiezen hoe lang je de heg precies wilt laten gaan. Als je bijvoorbeeld maar een enkele kant van de tuin wilt voorzien van haagplanten, maak je een andere keuze dan wanneer je de hele omheining van de tuin gaat beplanten. Tot slot moet je ook goed letten op de bodemsoort en of de haag goed kan tegen droogte of zon. op deze manier kun je goed inspelen op de behoefte van de haag en weet je zeker dat hij voor een lange periode kan blijven staan!

Hoe onderhoud je een haagplant?

Het onderhouden van een haagplant is erg belangrijk. Als je namelijk niet voldoende onderhoud pleegt, ga je last kunnen krijgen van de plant. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende onderhoud pleegt. Let er wel op dat iedere haagplant een ander soort onderhoud nodig heeft. Zo is het voor de planten belangrijk dat ze gesnoeid worden. Het is echter niet zo dat iedere haag even snel groeit. Hierdoor hoef je niet iedere haag even vaak te snoeien. Daarnaast is ook de voeding voor de heg belangrijk. Over het algemeen geldt dat je de haag een of twee keer per jaar voorziet van mest. In principe hoef je de hagen geen water te geven, maar als het erg droog is geweest kan dit wel. 

De voordelen van een goede haag

Wanneer je een haag wilt gaan plaatsen, maak je een goede keuze. De haag is namelijk een veel betere optie voor het milieu dan een houten schutting. Daarnaast krijg je met het plaatsen van een haag ook verschillende diertjes in de tuin. Hierdoor krijg je meer privacy, maar sluit je jezelf niet helemaal af van de wereld. Tot slot is een haag erg goed voor de kleuren in de tuin. De haag heeft namelijk een prachtige groene kleur!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen