pinterest
Mooie bloeiende haagplanten voor in de tuin

Mooie bloeiende haagplanten voor in de tuin

Een haag is de ideale plant om een tuinafscheiding mee te creëren. Het zorgt voor meer groen in je tuin en draagt bij aan de sfeer. Iets wat bij een standaard houten schutting vaak ontbreekt. Wist je dat er bovendien veel bloeiende haagplanten verkrijgbaar zijn? Hier groeien besjes of kleine bloemen in om het geheel nog fleuriger te maken. Daarnaast dragen deze bloeiende planten bij aan de biodiversiteit in je tuin. Ze trekken vogels, vlinders, bijen en andere insecten aan. Het is in meerdere opzichten dus een mooie toevoeging aan de tuin. Welke van de onderstaande haagplanten is jouw favoriet?

Meidoorn

De Meidoorn is zowel verkrijgbaar als haagplant als in de vorm van een struik of boom. Het is daarom geen standaard haag, maar wel een hele mooi optie. In de lente bloeit er bloesem in en in de herfst geniet je van kleine bessen. Let wel op: deze haagplant heeft doorns. Denk goed na over de plaatsing en pas op als je kleine kinderen of huisdieren hebt.

Liguster

De Ligusterhaag staat niet echt bekend op zijn bloemen. Wanneer je de haag regelmatig snoeit, krijgen ze namelijk niet de kans om tot bloei te komen. Toch kunnen er schattige witte bloemen ontstaan aan het begin van de herfst. De enige voorwaarde is dat je de heggenschaar een tijdje in de schuur laat liggen. 

Laurier

De Laurier is een snelgroeiende struik die vaak wordt gebruikt als haag. Voor een strak resultaat moet het minimaal twee keer per jaar worden gesnoeid. Bij voorkeur in april en september. Net zoals bij de Liguster kunnen er kleine witte bloemen ontstaan als je de Laurierhaag juist wat langer laat groeien. Een goede reden om eens een snoeibeurt over te slaan.

Rhododendron

Deze haagplant is groenblijvend en kan uitbundig bloeien. In mei/juni komen er prachtige bloemen tevoorschijn. De kleuren kunnen variëren van wit en geel tot roze of paars. Dit is afhankelijk van het exacte soort.

Hortensia

Ben je op zoek naar een plant die bloeit in de zomer? Kijk dan eens naar een Hortensia. Deze struik kun je goed inzetten als haag of lagere tuinafscheiding. De planten zijn volumineus en bloeien rijkelijk. Prachtig in een tuin met landelijke sfeer!

Vlinderstruik

Als je meer insecten naar jouw tuin wilt lokken, is een vlinderstruik een slimme aankoop. Ook deze struik is een zomerbloeier en prima te gebruiken als haag. Vind je de plant toch wat te weelderig om een hele tuinafscheiding mee te creëren? Combineer het dan met een houten schutting.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen