pinterest
7 tips voor het schoonmaken van je BBQ

7 tips voor het schoonmaken van je BBQ

De lente is nog maar net begonnen, maar wij maken maar al te graag alvast een uitstapje naar nog hogere temperaturen: het is BBQ-tijd! Althans, we willen je alvast wat tips geven, zodat je precies weet hoe je het beste je BBQ kunt schoonmaken. Heeft je BBQ de hele winter staan te verstoffen? Dan is dit ook het perfecte moment om ‘m alvast een schoonmaakbeurt te geven!

Schoonmaaktips voor je BBQ

Of je nu een houtskool BBQ, gas BBQ of een keramische BBQ hebt: het is in alle gevallen goed om na het gebruik je BBQ gelijk schoon te maken. Zo kun je de volgende BBQ-ronde gelijk weer genieten zonder dat je eerst alle eet- en vetresten hoeft weg te halen. We hebben hieronder de tips voor je op een rijtje gezet!

- Zorg dat je BBQ heet is: dit maakt het schoonmaken van je BBQ al een stuk makkelijker dan dat het rooster koud is. 

- Gebruik een borstel: er zijn speciale BBQ borstels die een goed hulpmiddel zijn om je rooster goed schoon te maken. Het handige aan zo’n borstel is dat je het ook prima tussen de verschillende gangen door kunt gebruiken. Dit scheelt een hoop schrobben aan het einde!

- Aluminiumfolie als alternatief: heb je geen borstel of wil je hier liever geen geld aan uitgeven? Dan kun je ook aan de slag met aluminiumfolie. Maak er een stevige prop van en wrijf voorzichtig over het rooster. Je zult zien dat dit minstens net zo goed of zelfs nog beter werkt dan een borstel. 

- Voorkom het vuil: we gaan nog even door in de aluminiumfolie hoek. Je kunt het namelijk ook gebruiken om op je grill te leggen, zodat alle sappen en marinades er niet op kunnen komen.

- Gebruik een ui of citroen: beide levensmiddelen kun je gebruiken om je rooster schoon te maken. Dit doe je door ze door tweeën te snijden en de binnenkant te gebruiken voor het insmeren van het warme rooster. Laat dit even inwerken en schrob daarna (heel makkelijk) het vuil eraf. Het is aan jou of je voor een ui of een citroen gaat! Extra tip: je kunt een ui ook gebruiken als anti-aanbaklaag door je rooster er van tevoren mee in te smeren.

- Wikkel je rooster in een oude krant: als je BBQ al is afgekoeld, dan is dit de perfecte tip! Je pakt namelijk simpelweg een paar oude kranten, wikkelt het om het rooster, maakt het nat en laat het vervolgens een nachtje weken. De volgende dag is het ontzettend makkelijk om met een sponsje de laatste restjes eraf te halen omdat veel van het vuil in de kranten is getrokken.

- Leg je rooster in het gras: als je niet gezegend bent met een stukje gras in je tuin, dan kun je deze tip laten varen. In het andere geval kun je jouw barbecue rooster een nachtje in het gras laten liggen en de ochtenddauw zijn gang laten gaan. De volgende dag kun je een stuk makkelijker het vuil van het rooster halen.

Kun je niet wachten om te barbecueën? Bekijk dan hier alvast de barbecue trends van deze zomer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen