pinterest
Haal het meeste uit je tuin, bouw zelf een duurzame schuur met fredsbouwtekeningen.nl

Haal het meeste uit je tuin, bouw zelf een duurzame schuur met fredsbouwtekeningen.nl

Heb je meer binnenruimte nodig en is de tuin je enige optie? Bouw een duurzame schuur! Een duurzame schuur is ideaal om droog te klussen of te relaxen. Verder is een schuur de perfecte oplossing om tuingereedschap en voertuigen droog te bewaren. Met het stappenplan van fredsbouwtekeningen.nl kan je gemakkelijk zelf een schuur bouwen. 

Doe-het-zelf schuur bouwen 

Waarom zou je veel geld uitgeven aan dure offertes als je het ook lekker zelf kan doen? Niet alleen goedkoper, maar ook super leuk als doe-het-zelf project! Wanneer je zelf van start gaat is het belangrijk om de juiste basiskennis te hebben. In het geval van een bouwproject is dat een correcte bouwtekening. De afmetingen moeten kloppen, de tekening moet afgesteld zijn op het materiaal en het stappenplan moet begrijpelijk zijn voor de gebruiker. Achter simpele bouwtekeningen zitten lange studies. Bespaar jezelf de moeite en kies voor een kant-en-klare bouwtekening. Bij Freds Bouwtekeningen vind je meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen, waaronder voor overkappingen. Verder vind je op fredsbouwtekeningen.nl informatie over vergunningen, materialen en meer! Een bezoekje waard dus. 

Afbeelding

Een duurzame schuur

Met de bouwtekeningen van Fred maak je zelf een schuur van het materiaal hout. Hout is een duurzaam materiaal omdat het een oneindige bron is. In tegenstelling tot eindige bronnen zoals beton en staal, is hout een ecologisch verantwoord alternatief. Een bijzondere eigenschap van hout is dat het CO2 opslaat. Hout al bouwmateriaal draagt dus positief bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de bouwsector. Hout steunt Nederland in de transitie richting een circulaire economie voor een duurzame toekomst. 

Aan de slag!

Stap 1: Bepaal welke afmetingen je gaat gebruiken.

Vraag jezelf af wat de doeleinden zijn van de schuur, en maak aan de hand hiervan een schatting voor de afmetingen. Verder is het belangrijk om de locatie, het materiaal en het ontwerp te bepalen. Aan de hand hiervan ga je de afmetingen bepalen voor een goede, stabiele en waterdichte schuur. Wordt het bijvoorbeeld enkel gebruikt als fietsenstalling? Of wil je er een grote opslag van maken? 

Stap 2: Kan je een schuur bouwen zonder vergunning?

Wanneer je een schuur wilt bouwen is het belangrijk om rekening te houden met de benodigde vergunningen. Gelukkig heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Zolang de afmetingen binnen de perken van de overheid vallen zit je goed. Echter is het wel altijd verstandig om even te checken. Op de website vind je een kopje met belangrijke instanties en websites die je na kunt lopen. 

Stap 3: Een bouwtekening voor vergunningsaanvraag 

Wanneer een vergunning nodig is heb je bouwtekeningen op schaal 1:100 nodig om bij de gemeente in te dienen. Op basis van deze tekeningen bepaalt de gemeente of je jouw schuur daadwerkelijk mag bouwen. Lees meer over de benodigde bouwtekeningen voor een vergunningsaanvraag op de website. 

Op fredsbouwtekeningen.nl vind je stappen 3 t/m 18 die jou verder helpen met het zelf maken van een duurzame schuur. 

Afbeelding

Klaar voor een doe-het-zelf uitdaging? Ga aan de slag met de bouwtekeningen van Fred en maak je eigen duurzame schuur! Ga naar www.fredsbouwtekeningen.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen