pinterest
Populaire raamdecoratie

Populaire raamdecoratie

Raamdecoratie gaat steeds meer met de tijd mee. Al jarenlang zijn gordijnen en rolgordijnen de meest voorkomende raamdecoratie, maar de laatste jaren willen steeds meer mensen eens wat anders en iets nieuws. Raamdecoratie dat steeds vaker voorkomt en populairder wordt zijn duo rolgordijnen en plisségordijnen. Deze raamdecoratie heeft weer andere functies en voordelen. Meestal komen deze voor in moderne en luxewoningen. In deze blog lees je meer over de duo rolgordijnen en de plisségordijnen.

Wat zijn duo rolgordijnen

Waarom worden duo rolgordijnen nou steeds bekender? Het mooie aan duo rolgordijnen is dat ze erg veelzijdig zijn en een speels effect geven. Een duo rolgordijn bestaat uit stofstroken die afwisselen en elkaar overlappen, het gaat om een verduisterende en een lichtdoorlatende stof. Deze twee stoffen zorgen ervoor dat je heel eenvoudig je lichtinval en je privacy kunt bepalen. Duo rolgordijnen, die ook wel roljaloezie of zebra gordijn genoemd worden zijn beschikbaar in standaardmaten en kunnen ook op maat gemaakt worden. Ze sluiten perfect aan op je raam en hebben een nieuwe, speelse en moderne uitstraling.

Met duo rolgordijnen kun je zelf bepalen hoeveel licht je wilt hebben in huis. Het is mogelijk om te verduisteren, een beetje licht of volledig licht, met een duo rolgordijn is het allemaal mogelijk.

Het ideale van plisségordijnen

Plisségordijnen hebben veel te bieden. Ze zijn beschikbaar in verschillende transparanten en passen in elk interieur. De plissegordijnen zijn een prachtige verrijking van je interieur en voegen sfeer toe in huis. Plisségordijnen hebben een honingraatstructuur, deze zorgt voor een goedwerkende en isolerende functie. De stilstaande lucht creëert een isolerende laag, deze houdt in de warme zomermaanden de warmte buiten en tijdens de winter de warmte juist binnen.

Dankzij het top-down, bottom-up systeem van de plisségordijnen kun je deze erg makkelijk bedienen. Je kunt hem spreiden over je hele raam, voor de helft, alleen boven of alleen onder. Hierdoor krijg je enorm veel vrijheid in het bedienen en bepalen van je lichtinval en privacy. Een verduisterend plisségordijn is handig voor in de slaapkamer, ze verduisteren de kamer volledig waardoor je kunt genieten van je nachtrust. De lichtdoorlatende plisségordijnen zijn mooie raamdecoratie voor in de woonkamer of op kantoor. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken dus zijn ze ideaal voor je privacy.

Heb je op zolder een dakraam of een draai,- kiepraam? Ook op deze ramen kunnen plisségordijnen worden gemonteerd. Ideaal voor de warme zomers, met de isolerende en warmte werende functie van de plisségordijnen scheelt dit wat warme nachten.
 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen