pinterest
Het woongenot verbeteren door een tuin te optimaliseren

Het woongenot verbeteren door een tuin te optimaliseren

Afbeelding

De gemiddelde Nederlander kent een behoorlijke meerwaarde toe aan zijn of haar tuin. Toch zijn niet alle Nederlanders bewust van hoeveel mazzel zij hebben om een tuin te bezitten. Dit blijkt uit het feit dat een grote groep mensen niet het uiterste haalt uit de potentie van een tuin, wat natuurlijk jammer is.

Uw woongenot verbeteren door de upgrade van een tuin

Een tuin naar zijn volle potentie benutten hoeft gelukkig verre van ingewikkeld te zijn. Zo zijn er namelijk talloze handelingen die verricht kunnen worden om een tuin te optimaliseren waardoor het gehele woongenoot drastisch verbeterd. Hierbij kan gedacht worden aan de uitbreiding van tuinvoorzieningen zoals een pergola, zonwering, tuinhuisje of fijne tuinmeubelen. Natuurlijk verbetert het aanzicht van een tuin ook bepaalde beplanting, dit kost per slot van rekening weinig geld en daarbij is tuinieren hartstikke leuk. Lees hieronder snel verder.

Nooit meer afhankelijk van het weer door een pergola

Het wonen in Nederland is ongeëvenaard door andere landen. Zo is het kleine landje vol met mooie mensen van diverse culturen en kent het land prachtige natuur. Toch is er één klein minpuntje en dit is de wisselvalligheid van het weer. Het is welbekend dat Nederlanders dol zijn op klagen over de weersomstandigheden. In een zekere mate is dit ook wel terecht aangezien er talloze tuinfeestjes letterlijk en figuurlijk in het water zijn gevallen door de wisselvalligheid van het weer.

Gelukkig is er voor dit probleem een perfecte oplossing en dat is de plaatsing van een pergola. Een pergola is een overkapt gedeelte welke wordt geplaatst in een tuin, meestal direct bevestigd aan de woning. Een pergola wordt veelal gebruikt als ontspanningsruimte, werkruimte of extra woonruimte. Dit is mogelijk doordat de overkapping bescherming biedt tegen vervelende neerslag. Daarnaast kunnen de zijdes voorzien worden van schuifdeuren, waardoor u ook beschermd bent tegen koude wind en zodoende tot in de late uurtjes kunt genieten van de tuin.  Door hieronder fijne tuinmeubelen en potplanten te plaatsen heeft men een perfect plekje om de dag te bespreken onder het genot van een glas wijn. Heerlijk.

Geen last van de warmte door een zonwering

Een tuin kan ook een ontzettende meerwaarde krijgen door de plaatsing van een veranda zonwering. Zo kan Nederland namelijk ook uitermate heet zijn met temperaturen die de 30 graden passeren. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je je hoeft op te sluiten als bescherming tegen de warmte. Een zonwering biedt namelijk de mogelijkheid om vooralsnog buiten te kunnen zitten in de schaduw. Dit maakt de hitte dragelijk, zodat u kan genieten van een ijskoud glas water wanneer u het laatste nieuws in de krant leest.

Ook hier geldt dat fijne tuinmeubelen in de vorm van een outdoor loungeset perfect kunnen zijn voor de ultieme ontspanning met familie of vrienden. Natuurlijk dienen deze tuinmeubelen wel beschermd te worden tegen verwering. Het wordt daarom aangeraden om dit meubilair gedurende de winterperiode op te slaan in een tuinhuisje, mits hier de ruimte voor is natuurlijk.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen