pinterest
Voor welke tuin kies jij?

Voor welke tuin kies jij?

Net als kleding en tassen zijn ook tuinen onderhevig aan mode. De Mien Ruystuin mag dan een evergreen heten, de gewone tuin kenmerkt zich door trendgevoelige stijlen, inrichting en accessoires. Niets mis mee, en juist erg leuk en inspirerend. 

Kiezen we als het gaat om tassen voor duurzame materialen, datzelfde geldt voor onze tuinen. Voor komend jaar zijn er twee thema’s die terugkomen in de tuin en die alles met elkaar te maken hebben: biodiversiteit en duurzaamheid. Naast een siertuin misstaat dan ook een moestuin niet. Dat heeft alles met het milieu te maken. Denk maar even aan de weersomstandigheden van afgelopen jaren. Het wordt alsmaar warmer - zeker in de zomermaanden - en we krijgen meer en meer te kampen met extreme weersomstandigheden zoals flinke plensbuien. 

Dat noodzaakt ons om de tuin niet louter in te richten met tuintegels, maar te kiezen voor groen en flink wat tuinaarde. Een zogenoemde watervriendelijke tuin is steeds meer noodzakelijk. En we willen graag op een natuurlijke manier insecten in de tuin aantrekken zoals bijen en vlinders.

Afbeelding

Tuin van rust met een sterk accent

De trend om te ontspullen en zo rust en ruimte te creëren in huis treffen we dat ook aan in onze tuinen. Rustige kleuren als het om planten en struiken gaat, een strakke vlonder van hout en eventueel een vijver. Een klein kleuraccent kan wel, wat we ook zien in de mode. Kijk maar eens naar een sterk merk als Hilfiger, en dan bijvoorbeeld de Tommy Hilfiger rugzak. Neutrale kleur, met een felgekleurd detail. Datzelfde gebeurt ook in de tuinmode. Uiteraard aangelegd met veel borders die ervoor zorgen dat regenwater weg kan vloeien. En in de tuin veel plaats voor bloemen en struiken die vogels en bijen aantrekken.

Bonte Bohemian tuin  

Wie het wat wereldser aan wil pakken kiest voor een meer bonte tuin. Hier krijgen alle mogelijke kleuren een kans. Vergelijk het met de bohemian inrichting van een huiskamer. Hier kan dat met planten. Hier ook plaats voor allerlei accessoires als zitjes met vrolijk gekleurde kussens, regentonnen in alles soorten en maten en natuurlijk weer de borders. 

Hippie tuin met straatlook

De tuin met een schutting met daarop een buitenschilderij verdwijnt. Daarvoor in de plaats kun je nog veel groter uitpakken als het gaat om deze ‘straatlook’. Met andere woorden: graffiti is terug van weggeweest. Legaal. De tuinen worden voorts aangekleed met kleurige potten (liefst van gerecycled materiaal). Ook hier veel groen en kleurrijke bloemen en planten. Een speelse tuin die wel wat weg heeft van de hippie cultuur. 

Creëer je eigen sfeer

Hoe je de juiste keuze maakt voor een tuin die bij jouw levensstijl past? Kijk goed naar waar je van houdt, in je interieur, kleding en accessoires. Ben jij een liefhebber van hippie-achtige vintage kleding, dan ga je mogelijk voor de straatlook tuin. Ben je meer van bonte kleuren, dan kies je voor een andere variant. En als je verknocht bent aan je naturelkleurige Laauw tas en moet je er niet aan denken om felle kleuren te dragen, dan is de duurzame, rustige tuin mogelijk voor jou de beste optie. Ga tuinen bekijken, verdiep je in de stijlen en kies voor wat jij mooi vindt en bij je past. Vaak kun je met een kleine ingreep al een geheel eigen sfeer creëren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen