pinterest
Je tuin verlichten: 5 tips

Je tuin verlichten: 5 tips

Nu dat het buiten steeds warmer wordt brengen we weer meer tijd in de tuin door. En wat is er nu fijner dan lekker nagenieten van een mooie dag in je eigen tuin? Juist. Maar om dit optimaal te kunnen doen moet je natuurlijk wel de juiste verlichting hebben. Hoe verlicht je jouw tuin het beste, en wat voor soorten verlichting kun je gebruiken? We geven je een aantal handige tips.

1. Gebruik LED verlichting

Niet alleen in het huis, maar ook in de tuin is LED verlichting ontzettend duurzaam. De LED lampen zijn ietwat duurder in aanschaf maar gaan vervolgens ook wel jaren mee én verbruiken veel minder energie. Je kunt de LED lampen in allerlei vormen en maten aanschaffen. Van gewone lampjes voor de woonkamer, tot toffe TL leds voor onder je overkapping of in de schuur. Een aanschaf die de moeite meer dan waard is!

2. Gebruik de zon

Maak gebruik van de natuurlijke energiebronnen die je tuin niet alleen geweldig mooi verlichten, maar je ook flink wat op de energierekening kunnen besparen. Door verschillende solarlampen in de tuin te hangen kun je ‘s avonds zonder kosten genieten van een verlichte tuin! Plaats de solarlampen op locaties waar ze voldoende zonlicht op kunnen vangen, zodat je er de hele avond gebruik van kunt maken.

3. Maak een lichtplan

Net als in huis is het ook buitenshuis belangrijk om gebruik te maken van een lichtplan. Door een lichtplan op te stellen weet je precies welke soort verlichting op welke locatie mag komen, en kun je de verlichting in je tuin ontzettend sfeervol maken. Zorg bijvoorbeeld niet alleen voor verlichting in de zithoek, maar verlicht ook het voetpad of een mooie boom.

4. Zorg voor voldoende stroompunten

Op basis van je lichtplan weet je natuurlijk welke lamp op welke locatie mag komen; en dat betekent dat hier stroompunten nodig zijn. Het aanleggen van extra stroompunten hoeft niet moeilijk te zijn, en kun je wanneer je een dagje de handen uit de mouwen steekt ook gewoon zelf doen. Hoe meer stroompunten je in de tuin hebt: hoe meer mogelijkheden!

5. Verschillende functies

We gaven het al even aan, maar het inrichten van verschillende verlichtingspunten in de tuin kan voor ontzettend veel sfeer zorgen. Daarnaast heeft iedere soort verlichting een eigen functie en mag je deze volop benutten! Gebruik bijvoorbeeld een spotlight om een mooie boom in de schijnwerpers te zetten, of maak gebruik van kleine spotjes om een voetpad uit te lichten. Zo is je tuin niet alleen super sfeervol, maar ook nog eens optimaal te gebruiken!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen