pinterest
Je woonkamer en tuin met elkaar verbinden: 3 tips

Je woonkamer en tuin met elkaar verbinden: 3 tips

Wanneer het weer zich ervoor leent, is er weinig zo fijn als heerlijk in de tuin te zitten. Niet iedereen heeft echter de luxe van een grote tuin. Dan is het fijn als je je woonkamer met je tuin kunt verbinden, waardoor binnen buiten wordt en buiten binnen. Hoe doe je dat?

Een geheel

Je woonkamer en tuin lijken het meest met elkaar verbonden als het één geheel is. Dat kun je bereiken door bijvoorbeeld binnen en buiten dezelfde kleuren en materialen te gebruiken voor accessoires en schilderwerk. Denk bijvoorbeeld aan bloempotten, terrastapijten of kussens. Wil je het nog groter aanpakken, trek de vloer van de woonkamer dan door in de tuin. Natuurlijk zijn niet alle vloeren geschikt voor zowel binnen als buiten maar er zijn genoeg mogelijkheden, zoals keramische tegels, en anders kun je ook proberen het bij benadering hetzelfde te laten lijken.

Meer groen

Heb je een groene tuin? Zorg dan ook voor voldoende groen binnen. Zo kun je bovendien het hele jaar door van een tuin genieten! Met nog wat meubels in de stijl van je tuin waan je je namelijk het hele jaar door buiten. Als je genoeg plek hebt, kun je zelfs een kleine boom binnen plaatsen of een muur voorzien van een behang vol bladeren. Ook natuurlijke materialen, zoals hout en rotan, laten je de sfeer van buiten ervaren.

Schuifpui plaatsen

Een iets grotere aanpassing is het plaatsen van een schuifpui. Hoe meer glas je in je woning hebt aan de kant van de tuin, hoe meer je je tuin bij je woonkamer betrekt. Vanuit je woonkamer kijk je zo de tuin in, waardoor deze een stuk groter lijkt. Het zorgt bovendien voor meer licht binnen! Naast een schuifpui zou je ook openslaande tuindeuren kunnen plaatsen, een kunststof tuindeur of zelfs een serre. Vergeet bij een serre geen buitenzonwering toe te passen, omdat het anders al snel (te) heet kan worden. Tijdens een snikhete zomer hoop je in de serre juist iets koeler te zitten dan buiten!

Maak je woonkamer en je tuin zo dat je in beiden de hele dag wel zou willen zitten!

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen