pinterest
Jouw tuin energie-neutraal maken; zo doe je dat

Jouw tuin energie-neutraal maken; zo doe je dat

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op energie? Dat is zeker deze winter geen slecht idee, gezien alle prijsstijgingen en crisis rondom energie en gas. Dat betekent natuurlijk niet dat je op elk front hoeft in te leveren, bijvoorbeeld op veiligheid of gezelligheid. Je moet alleen een beetje creatief zijn en goed omgaan met wat je wél hebt. We geven je graag wat ideeën voor de tuin, zodat je deze direct zo energie-neutraal mogelijk kunt maken. Dat scheelt niet alleen deze winter, maar in alle maanden die hierna komen ook.

Elektrisch zonnescherm op zonne-energie

Dit is een typisch voorbeeld wat voor veel mensen goed uit zou komen. Een elektrisch zonnescherm is voor velen een gemak, omdat je deze met een afstandsbediening of zelfs met je telefoon kunt besturen. Via de zonwering-fabriek.nl kun je elektrische zonneschermen op zonne-energie kopen, welke middels zonnepanelen gebruik maken van opgewekte elektriciteit. Zo hoef je jouw energieleverancier niet te raadplegen voor dit gedeelte in de tuin, want je wekt de energie gewoon zelf op. In de zomer houd je je huis koeler met een zonnescherm, dus die airco hoef je ook niet aan te zetten!

Verlichting op zonne-energie

Je kunt tegenwoordig ontzettend veel tuinverlichting scoren wat werkt op zonne-energie. Denk aan een lichtsnoer, fakkels of lantaarns op zonne-energie. Deze hang je op aan bijvoorbeeld de schutting of steek je in de grond. Door de zonnecollector die aan deze lampjes bevestigd is, worden de lampjes opgeladen. Wanneer het vervolgens donker is kunnen ze bijvoorbeeld zo’n zes uur blijven branden, waardoor je een groot deel van de nacht op verlichting kunt rekenen. Het voordeel hiervan is dat de tuin licht blijft, waardoor je minder kwetsbaar bent voor inbrekers. Een win-win dus!

Gebruik geen onnodige apparaten

Veel mensen hebben stroomslurpers in de tuin staan, waarvan ze geen idee hebben hoeveel het ze op jaarbasis kost. Denk hierbij aan fonteintjes, sfeerverlichting, terrasverwarmers en ga zo nog maar even door. Natuurlijk biedt dit een bepaalde sfeer en rust in je tuin, maar waarom zou je deze aanzetten als je helemaal niet in de tuin zit? Dat is echt energieverspilling ten top, dus je kunt dit soort onderdelen het best direct lozen. Zo bespaar je een hoop energie en met dat geld kun je vast nieuwe sfeermakers in de tuin plaatsen die minder energie kosten. Het hoeft echt niet direct een sfeerloze tuin te worden, want er zijn genoeg andere manieren om dit toe te voegen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen