pinterest
Naturel buiten zitten in 2021

Naturel buiten zitten in 2021

Op 20 maart is het lenteseizoen van start gegaan en mensen willen naar buiten. Beschik je over een eigen stukje tuin, terras of balkon dan gaat het kriebelen. Tijd om de tuinmeubelen uit de berging te halen en te inspecteren, maar misschien ben je wel toe aan een nieuwe tuinset.

Rotan of wicker

Na Pasen presenteren de tuincentra weer nieuwe collecties. Ben je trend gevoelig dan kies je voor kleur en vooral voor rotan of bamboe. Rotan komt van de tropische rotanpalm, een klimplant die groeit in tropische gebieden. De kunststof variant van rotan is wicker of polyrattan. Het voordeel van wicker is dat het bestand is tegen weersinvloeden. Veel loungesets zijn van dit materiaal gemaakt.

Loungeset of diningset

Het is dikwijls een keuze hoe het terras in te richten. Kies ik voor een robuust loungeset voor vier personen of is een diningset een betere keuze. Een diningset is overigens een nieuwe term voor een buitentafel met bijpassende stoelen. Aluminium is de nieuwe trend voor stoelen volgens het Scandinavisch minimalisme. Het materiaal is uitstekend geschikt voor buitenmeubels.

Aluminium en polywood

Aluminium wordt veelal afgewerkt met poederlak waardoor het een goede bescherming heeft tegen weersinvloeden. Verder is het materiaal vrij licht, maar sterk en in tegenstelling tot staal roest het niet. Wicker meubelen hebben bijna altijd een aluminium onderstel. Tafels met een aluminium onderstel hebben dikwijls een polywood tafelblad. Het is in feite een kunststof vervanger voor hout. De nadelen van hout zoals splijten, scheuren en vergrijzen gelden niet voor polywood.

Geknoopt Touw

Macramé is ook ontdekt voor tuinmeubels. Het is een knipoog naar de seventies. Bekend van de knooptechniek van touw zijn er kussens, plantenhangers en decoratieve dromenvanger. Van touw zijn er ook handgemaakte hangstoelen voor binnen en buiten. Ideaal voor een relaxmoment onder de pergola. 

Tuinmeubelen gemaakt van touw zijn hip. Rope meubelen zijn sterk en zitten comfortabel. Ze zijn tijdloos elegant door de slanke vorm en naturel kleuren. De Bohemian stijl is sowieso de trend van de zomer van 2021. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen