pinterest
Onderhoud van je tuin in het voorjaar

Onderhoud van je tuin in het voorjaar

Na een lange en koude winter staat alles en iedereen vaak met smart op het voorjaar te wachten. In het voorjaar kun je eindelijk ook weer in de tuin aan de slag. Dat moet je overigens wel direct doen, zodat je niet de rest van het jaar achter de feiten aan loopt. Onderhoud van je tuin in het voorjaar is erg belangrijk. Maar wat moet er dan allemaal gebeuren? We geven je enkele belangrijke tips. 

Kijk goed in de tuin rond! 

Kijk allereerst eens goed rond in de tuin en beslis wat er allemaal moet gebeuren. Natuurlijk spreken dingen als onkruid verwijderen en alles netjes en schoon maken voor zichzelf. Maar misschien wil je wel iets veranderen of weghalen, zoals die ene struik waar je jezelf al jarenlang aan loopt te ergeren. Maak aan de hand van je observatie een lijstje met dingen die je moet doen en probeer dit zo snel mogelijk af te werken. Op die manier gaat de tuin er langzaam maar zeker uit zien zoals jij wil en kun je pas echt gaan genieten van de tuin. 

Snoeien 

Snoeien is natuurlijk erg belangrijk. Iedere plant of struik heeft weer een ander ideaal moment om te snoeien. Zo dien je siergrassen in maart of april te snoeien. Er zijn echter ook tal van struiken die in het voorjaar gesnoeid moeten worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vlinderstruik, rozenstruik en de clematis. Om te weten wat je precies wanneer moet doen met bloemen en struiken, is het wel handig dat je het één en ander van planten afweet. 

Maak je terras vrolijk! 

Tot slot wil je natuurlijk ook heerlijk kunnen zitten in de tuin. Vrolijk je terras bijvoorbeeld op met leuke accessoires of gezellige decoraties. Wil je eens een nieuw tuinset uitkiezen? Kijk dan eens tussen de Aluminium loungesets bij Tuinmeubelshop. Hier vind je namelijk tal van leuke tuinmeubelen waarmee je het terras en daarmee de hele tuin direct een heel andere uitstraling geeft. Bovendien zijn de aluminium loungesets bij Tuinmeubelshop een stuk steviger dan veel andere tuinmeubelen waardoor je er veel langer mee doet.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen