pinterest
Welk tuingereedschap heb je nodig om je tuin herfst klaar te maken?

Welk tuingereedschap heb je nodig om je tuin herfst klaar te maken?

Om je tuin goed voor te bereiden op de herfst kun je alvast goed van tevoren aan de slag. Maar daarvoor heb je uiteraard ook goed gereedschap nodig. Welk gereedschap kan je het beste in huis hebben om de klusjes te klaren?

Het gras onderhouden

Wanneer je gras in de tuin hebt, kan je het beste deze regelmatig onderhouden. In de zomer is de kans groot dat het gras uitgedroogd raakt, zorg dat je het in goede conditie houdt voordat de herfst begint. Daarbij kan je het beste regelmatig het gras op goede hoogte houden met een grasmaaier (en eventueel een snoeier). Bij een grote tuin kan een zitmaaier ook een goede optie zijn. 

Onkruid verwijderen

Om je tuin netjes in orde te houden is het belangrijk dat je het onkruid verwijdert uit de aarde. Om de rug te besparen kan je hier het beste een speciale onkruid verwijderaar voor halen waarmee je niet hoeft te bukken. Gebruik eventueel potgrond voor een betere ondergrond voor de planten. 

Mooie tegels

Op de tegels in de tuin zullen ook regelmatig groenaanslag en onkruid te vinden zijn. Je kunt met een haakse tang dit onkruid weghalen. Ook kan je gebruik maken van een brander waar je het onkruid simpel mee wegbrandt. Om je tegels weer een goede uitstraling te geven kan je een hogedrukspuit gebruiken om het groen weg te halen. Wil je liever een goedkopere oplossing? Dan kan je hiervoor een speciale algenreiniger gebruiken met een schrobber.

De bomen en planten onderhouden

Veel bloemen zullen de herfst waarschijnlijk niet overleven en kan je beter uit je tuin halen. Wanneer je ook bomen en planten hebt, kan je deze het beste onderhouden met een heggenschaar of tang. Voor takken die hoog in een boom bijgewerkt moeten worden, kan je het beste een verlengde tang/schaar gebruiken om zo veilig te kunnen knippen. Zo voorkom je een wildgroei aan planten en oogt de tuin netjes. Daarnaast trekken meeste planten ook ongedierte aan zoals slakken, zorg dus dat je alles in orde houdt! Kijk ook eens voor handig tuingereedschap bij www.Mastertools.nl.

Afbeelding

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen