pinterest
Op welke punten let je bij het aanschaffen van kunstgras

Op welke punten let je bij het aanschaffen van kunstgras

Heb jij geen groene vingers, maar wil jij wel een mooie tuin? Dan kan een onderhoudsvrije kunstgras mat in de tuin de perfecte optie zijn. Je hoeft nooit meer gras te maaien en jouw gazon staat er ieder seizoen perfect bij. Het is een kleine investering voor jarenlang plezier. Wil jij ook een mooie kunstgras mat aanschaffen voor in de tuin? Dan heb je zeker wat aan de volgende tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van kunstgras.

Afbeelding

Kwaliteit versus kwantiteit

Het is altijd zo eenvoudig en toch gaan veel mensen hier de mist mee in. Koop altijd liever kunstgras van hoog kwaliteit dan dat je kiest voor de voordelige optie. Het aantrekkelijk om minder geld uit te geven aan kunstgras, maar kunstgras moet je zien als een grote aankoop. Vergelijk het bijvoorbeeld met de aanschaf van een wasmachine. Dit is een grote aankoop, maar je hebt er ook jarenlang plezier van. Ditzelfde geldt voor kunstgras. Koop je goedkoop kunstgras, dan is dit al gauw minder mooi en is het kwaliteit simpelweg minder. Investeer in het beste kunstgras en heb jarenlang geen omkijken naar jouw gazon.

Kleur

Gras is groen toch? Bij het aanschaffen van kunstgras gaat er een nieuwe wereld voor je open. Er zijn zoveel verschillende soorten kleuren kunstgras. Deze zijn zeker voornamelijk groen, maar er zijn veel verschillende kleurtonen beschikbaar. Kies voor een natuurlijk ogende kleur zodat de echtheid haast niet te onderscheiden is van echt gras.

Lengte

Ook is er een groot verschil in lengte tussen verschillende kunstgras matten. Wanneer je kiest voor een korte grasspriet, kan dit al gauw minder mooi ogen. Ook wanneer er veel over gelopen wordt, kan deze grasmat al snel minder mooi worden. Te lange grassprieten geven een rommelige uitstraling. Het is dus de kunst om de perfecte lengte qua grasspriet te vinden. In de regel geldt; hoe langer de grasspriet, des te duurder de grasmat.

Vraag stalen op

Tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden dat je door de bomen het kunstgras niet meer ziet. Gelukkig kun je ook altijd stalen opvragen bij de aanbieder. Vraag zoveel mogelijk stalen op zodat je deze kunt vergelijken en in de tuin kunt kijken. Je weet natuurlijk dan pas of de kleur en lengte goed passen bij jouw tuin.

Wil jij ook kunstgras in de tuin? Doe dan flink onderzoek naar jouw opties en kies de kunstgrasmat die het beste bij jouw tuin past!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen