pinterest

Robotmaaier aanschaffen? Hier let je op

Maai je elke keer met flinke tegenzin je gras? En vind je het echt vervelend om tijd vrij te maken om de grasmaaier uit de garage te halen? Dan zou je eens kunnen kijken naar de aanschaf van een robotmaaier. Een robotmaaier maait voor jou het gras! Geen gedoe meer met een grote grasmaaier in de garage, benzine toevoegen en tijd vrijmaken om het gazon te onderhouden. Ben je al overtuigd over de aankoop van een robotmaaier? Wij geven je een aantal belangrijke tips waar je op moet letten voor wanneer je een robotmaaier wil kopen.

Tip 1: Houd rekening met de ligging van je gazon


Elk gazon kan weer anders zijn. Er zijn mensen welke een gazon hebben dat helemaal strak ligt en waar geen hoogteverschil in zit. Anderen hebben dan wel weer een glooiende tuin waar wat overgang in zit. Bij de aanschaf van een robotmaaier is het belangrijk om rekening te houden met de ligging van de grasmat. En ook of er veel hoeken of bochten zijn of dat het een groot vierkant is, is belangrijk om in gedachten te houden. Een robotmaaier welke over een grasmat moet rijden met glooiing en veel hoeken en bochten heeft een grotere accucapaciteit nodig.

Tip 2: Let op de veiligheidsmaatregelen


Wanneer je kinderen of huisdieren hebt wil je natuurlijk dat deze ook gewoon vrij gebruik kunnen maken van de tuin. Zelfs wanneer de robotmaaier zijn rondje over het grasveld doet. De meeste robotmaaiers hebben uit veiligheidsoverweging de messen aan de binnenkant zitten en niet aan de buitenkant. Toch is het altijd aan te raden om navraag te doen over de veiligheidsmaatregelen. Wat zijn de ingebouwde functies die de maaier heeft zodat er geen onnodige risico’s worden gelopen?

Tip 3: Is er een laadstation aanwezig?


Wil je geen omkijken naar de robotmaaier? Dan is een laadstation zeker aan te raden. Het laadstation plaats je ook in de tuin. Voor de maaibeurt staat je robotmaaier in het laadstation. Na de maaibeurt rijdt hij hier ook weer naar toe en wordt de robotmaaier weer volledig opgeladen. Zelf hoe je hiervoor niets te doen. De maaimachine zorgt er uit zichzelf voor dat hij altijd met een volle accu begint aan een nieuwe maaibeurt! En wanneer je een groot perceel hebt en de maaier toch onverhoopt een batterij heeft die bijna leeg is, keert hij ook terug naar het laadstation.

Tip 4: Maai voordat je de robotmaaier installeert nog 1 keer met je normale grasmaaier


Wanneer je een robotmaaier hebt gekocht wil je hem natuurlijk het liefst gelijk gebruiken. Toch is het aan te raden om nog één keer met de grasmaaier de grasmat te maaien. Dit doe je op de kortste stand mogelijk. Door het gras nog een keer met de grasmaaier te wordt de aanleg van het begrenzingsdraad ook een stuk makkelijker. Het begrenzingsdraad kan je dan een stuk dieper bevestigen. Daarnaast is het ook belangrijk om bij de aanleg al de takken en bloempotten van het gazon te verwijderen. Houd er rekening mee dat een robotmaaier vaak niet de buitenste randjes van een grasmat mee kan maaien. Hierdoor zal je toch nog wel eens de grasmaaier uit de stalling moeten halen. Of gebruik hiervoor een grasschaar of kantenmaaier.

Tip 5: Leg het begrenzingsdraad met de klok mee


Het begrenzingsdraad zorgt voor een afbakening van het werkgebied van de robotmaaier. De draad plaats je dan ook aan de randen van je grasmat zodat de maaier alles mee kan nemen. Het begrenzingsdraad kan je laten plaatsen of het zelf aan leggen. Wanneer je het zelf aan legt is het belangrijk om de draad vanaf het laadstation mee te leggen. Maak er een lus van zon 10 centimeter van. Deze lus leg je op een aanzienlijke afstand van het laadstation. De lus verbind je weer met de gidsdraad met het laadstation. Op deze manier zorg je er voor dat de robotmaaier altijd zijn weg terug kan vinden naar het laadstation. Vergeet ook niet om het laadstation vast te zetten met de grondankers.

Tip 6: Let op je perseeloppervlak


Bij het uitkiezen van een robotmaaier (let op: winkels noemen ze ook wel maairobots) is het belangrijk om goed te letten op je perceeloppervlak. Veel producenten van robotmaaiers geeft het maximale perceel oppervlakte aan voor de robotmaaiers. Deze waarde geeft aan hoeveel oppervlakte in een bepaalde tijd kan worden gemaaid onder de meest gunstige omstandigheden. Een robotmaaier welke een kleiner perceeloppervlakte aan kan dan jouw perceel doet er dan ook een stuk langer over om het gras te maaien.

Tip 7: Koop de robotmaaier bij een specialist


Vind je het zelf moeilijk om een keuze te maken tussen het aanbod met robotmaaiers? Dan is het belangrijk om je goed te laten informeren. Een robotmaaier is een hele investering en daarom wil je ook liever alles in 1 keer goed doen. Het is slim om naar een gespecialiseerde winkel te gaan. Dat kan een tuinwinkel of gereedschapswinkel zijn. Bestel je online, schroom dan niet om winkels te bellen voor advies. Zo weet je zeker dat je de juiste robotmaaier in huis haalt. Koop je robotmaaier bij De Boer Drachten. Zij hebben niet alleen een ruim assortiment maar zijn ook al jarenlang specialist. Zo weet je zeker dat je een robotmaaier koopt die helemaal bij je wensen past!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen