pinterest
Verschillen tussen grasmaaiers

Verschillen tussen grasmaaiers

Als je op zoek gaat naar een nieuwe grasmaaier is er een aantal dingen om in het achterhoofd te houden. Het eerste is, dat je een apparaat moet selecteren dat past bij de grootte van je gazon en bij de energie die je wilt steken in het maaien van het gras. Wie geen zin heeft om een groot deel van het jaar met een grasmaaier in de weer te zijn, kan het beste kiezen voor een robot grasmaaier. Als je gaat voor gemak, kies je in elk geval niet voor een elektrische grasmaaier met een snoer. Soorten grasmaaiers die overblijven zijn accu grasmaaiers en grasmaaiers met een benzinemotor.

Afbeelding

Het oppervlak van het gazon

Wie een klein of middelgroot gazon heeft kan een accu grasmaaier gebruiken om elke week het gras te maaien. Kies liefst voor een apparaat waarmee het gras met één volle accu kan worden gemaaid, ook als het gras erg hoog staat. Het is vervelend als je halverwege het maaien een poos moet wachten omdat de accu moet worden opgeladen. Als je twijfelt over de capaciteit van de accu voor jouw gazon, kun je een extra accu aanschaffen. Als de eerste accu leeg is kun je de volgende gebruiken terwijl de eerste weer wordt opgeladen. Voor hele grote gazons is het beter om altijd een grasmaaier met een benzinemotor te gebruiken.

Het voordeel van benzine

In het verleden, toen elektrisch grasmaaien nog in de kinderschoenen stond, gebruikte bijna iedereen benzine grasmaaiers. Ondanks dat de ouderwetse benzinemotoren behoorlijk stonken en soms erg rookten, waren het krachtige apparaten. Met een volle tank kon het hele gazon moeiteloos worden gemaaid, zelfs als het gras erg hoog stond. Die kracht zit ook in de moderne benzine grasmaaiers. Ze maken veel minder lawaai dan vroeger en de motoren zijn een stuk schoner geworden. Het maaien met benzine heeft als voordeel dat het te maaien oppervlak onbeperkt groot mag zijn. Want als de tank leeg is vul je hem gewoon weer bij.

De beste grasmaaier

Wat voor jou de beste grasmaaier is hangt af van de wijze waarop je het apparaat wilt gebruiken. Voor de meeste particuliere gazons volstaat een accu grasmaaier. Alleen als je een extra krachtige grasmaaier wilt hebben kun je voor een benzine grasmaaier kiezen. Professionals zullen in de meeste gevallen voor maaiers op benzine kiezen. Ze nemen de grasmaaiers mee naar klanten en moeten voorbereid zijn op elk formaat gazon en elke hoogte van het gras. Professionals hebben ook niet altijd de tijd om lege accu’s op te laden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen