pinterest
Waarom kiezen voor een zonnescherm?

Waarom kiezen voor een zonnescherm?

Een zonnescherm heeft vele benamingen: van terrasscherm of zonneluifel tot een knikarmscherm. Het is een vorm van buitenzonwering die schaduw creëert in de tuin of op het terras. Dit in tegenstelling tot de functie van een uitvalscherm. Uitvalschermen worden gebruikt om schaduw in huis te creëren. Hier kun je dus niet onder zitten. Het is belangrijk om deze soorten zonwering uit elkaar te houden. In het onderstaande artikel staan een aantal voordelen van zonneschermen op een rij. Wat maakt een zonnescherm zo’n goede toevoeging aan de tuin?

Stabieler dan parasol

Een zonnescherm tuin is veel stabieler én veiliger dan een parasol. Bij een flinke windvlaag of storm kan een parasol al gauw omvallen. Dit is niet alleen onhandig, maar kan ook schade veroorzaken. Een vast terrasscherm is een stuk steviger en stabieler.

Windbeveiliging

Zonneschermen van hoge kwaliteit zijn voorzien van windbeveiliging. Er zit een sensor in het scherm verwerkt die wind kan herkennen. Zodra het flink begint te waaien, zal het scherm automatisch sluiten. Hiermee voorkom je beschadigingen zonder er zelf iets voor te doen. Heel handig! 

Elektrische bediening

Een terrasscherm is elektrisch te bedienen, bijvoorbeeld met een handige afstandsbediening. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk het scherm laten uitklappen zodra de zon tevoorschijn komt. De worsteling met het uitklappen van de parasol is verleden tijd.

Compacte zonwering

Een terrasscherm is compact en neemt weinig ruimte in beslag. Het gehele terras is hierdoor optimaal te gebruiken. Ondanks het compacte design geeft het scherm toch veel schaduw. Dit komt door de brede uitval. Er kan dus een mooie tuinset onder worden gezet met een ruime eettafel of een luxe loungebank. 

Geschikt voor balkon

Zonneschermen zijn niet alleen een mooie toevoeging aan de tuin, maar ook geschikt voor op een balkon. Er blijft voldoende ruimte over om comfortabel op het balkon te kunnen zitten en er ontstaat tegelijkertijd meer schaduw in huis.

Moderne uitstraling

Een zonnescherm heeft van zichzelf een moderne uitstraling. Het draagt bij aan de luxe uitstraling van de tuin én van de woning. De doeken zijn verkrijgbaar in veel kleuren en stijlen. Zo is het altijd naar wens aan te passen.

Op maat gemaakt

Een terrasscherm kan geheel op maat worden gemaakt. Tot op de millimeter nauwkeurig! Er is wel een minimale en maximale afmeting waar het scherm aan moet voldoen. Daarnaast heeft de breedte invloed op de uitval van het scherm. Bij een heel breed scherm zal ook de uitval groter zijn. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen