pinterest
Tips om uw tuin op een efficiënte manier te bewateren

Tips om uw tuin op een efficiënte manier te bewateren

Afbeelding 

Een tuin is de trots voor veel Nederlanders die gelukkig genoeg zijn om deze te bezitten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat men beschikt over een tuin. Voor deze geluksvogels is het daarom geen gek idee om een tuin goed te onderhouden. Een goed onderhouden tuin heeft een positief effect op de gehele uitstraling van een woning. Dit bevorderd het leef-plezier van de desbetreffende bewoners enorm. Nu zijn er verschillende manier om een tuin te onderhouden, wanneer het gaat om de verzorging van bloemen/planten is water onmisbaar. Water is nodig om deze natuurverschijnselen te laten groeien en gezond te houden. Helemaal op de warmere dagen is een juiste bewatering ontzettend belangrijk. Maar hoe kan dit nou het best worden gedaan, en wat gebeurt er met de tuin als je op vakantie bent. Dit artikel zal antwoord geven op deze vragen.

De besproeiing van een gazon, hoe vaak moet dit?

Planten hebben een grote behoefte aan water en zonlicht om te groeien en overleven. Daarom is het belangrijk om dit vaak te doen, maar de juiste frequentie verschilt per plant. Zo heeft de ene plant nou eenmaal meer voeding nodig dan de andere, net zoals mensen. Zoals eerder gezegd zullen de plantjes/bloemen in de warme zomerdagen meer water nodig hebben om hun wortels te bereiken.  Let wel op dat je niet water geeft op het blad van de plant maar juist op de aarde.

Het juiste bewatering gereedschap

De bewatering van het gazon en planten kan gedaan worden met behulp van verschillende gereedschappen.  Tegenwoordig is er zoveel keuze om een tuin te voorzien van water. Denk bijvoorbeeld aan sproeiers, tuinslangen, gieters noem het maar op. Afgezien van de gieter gaat de bewatering steeds makkelijker. Doormiddel van een waterpomp kan er water vervoerd worden om de planten te voorzien van voeding. Dit gebeurt door de zuigingskracht van een pomp, vervolgens duwt de pomp onder hoge druk water uit. Ook zie je dat steeds meer woningen een geautomatiseerd bewateringssysteem hebben. Zo kunnen er sproeisystemen gebruikt worden die op een handmatig ingesteld tijdstip aangaan. Zo hoeft men niet bij elke vakantie de buren te vragen of zij de tuin water zouden willen geven.

Hoe bespaar je water?

Hoe belangrijk onze tuin ook is, toch kunnen we niet dag en nacht de waterkraan openlaten. Het besparen van water scheelt in euro’s maar ook is het zonde om water te verspillen. Helemaal wanneer er mensen zijn, die vechten om een beetje water. Wat zijn dan handige tips om water te besparen? Een goede tip is het ’s avonds water geven, er is dan geen zon om het water te verdampen. Het gevolg is dat er minder water nodig is. Voel ook aan de grond of het nat is, bij natte grond is het vaak onnodig om weer te bewateren. Een vrij onbekende techniek is het maken van een dijkje rondom zojuist geplante, dorstige planten. Dit voorkomt het wegstromen van water. Tot slot kan er water bespaard worden door efficiënt gebruik te maken van de sproei-installatie.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen