pinterest
Zelf je screendoek vervangen: 4 tips

Zelf je screendoek vervangen: 4 tips

Het is vrij eenvoudig om zelf je screendoek te vervangen. Vaak zijn screens vrij groot en ziet het eruit als een moeilijk karwei. Toch is het iets dat je alleen of samen kunt doen. Is jouw screendoek dringend aan vervanging toe en wil je een mooi nieuw doek installeren? Dit zijn 4 tips die je helpen om je screendoek te vervangen.

Afbeelding

Tip 1. Goed meten

Je begint natuurlijk het screendoek vervangen met het opmeten van je bestaande screendoek. Allereerst meet je de breedte van het doek. Let op dat je het doek meet en dus niet de cassette waar het doek in zit. Vraag bij een groot doek hulp bij het meten. De breedte van het doek meet je zo nauwkeurig mogelijk, tot op de halve centimeter nauwkeurig. Meet de hoogte wanneer het doek helemaal naar beneden is gedraaid en tel er 5 centimeter bij op. De hoogte mag iets te hoog zijn, dat is geen enkel probleem. Een te kort screen is natuurlijk wel een probleem, want dan kan het niet meer helemaal naar beneden.

Tip 2. Kies een mooie kleur doek

Tijd om een nieuw screen doek te kiezen. Natuurlijk let je zowel op de kwaliteit van het doek als op de kleur. Kies een kleur die goed past bij je woning. Ga je meerdere screendoeken rondom je woning vervangen? Kies dan voor één kleur of voor kleuren die goed bij elkaar passen. Vervang je één screendoek terwijl de andere screens nog goed zijn? Denk er dan om dat de kleur van je nieuwe doek waarschijnlijk iets afwijkt van de kleur van je huidige screendoeken.

Tip 3. Kijk instructiefilmpjes

Globaal zijn er twee soorten screens. De eerste wordt handmatig bediend, bijvoorbeeld met een stok of een trekband. Het vervangen van dit type screens gaat anders dan wanneer het screen elektrisch wordt bediend. Dan moet je rekening houden met de motor. Bekijk vooraf filmpjes over de montage van een nieuw screendoek. Natuurlijk kies je filmpjes van screens die lijken op jouw screen, zodat je goed kunt zien wat je moet doen.

Tip 4. Andersoortige screendoeken

Naast gewone screens zijn er ook andersoortige screendoeken. Screendoeken kunnen gebruikt worden als schaduwdoek, al zijn ze vaak wat dikker en van betere kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld een screendoek met tourniquets kopen, dan je eenvoudig aan een kozijn of muur kunt bevestigen. Dit kan een goedkoop alternatief zijn als je screen systeem niet meer werkt en het te duur is om het volledige screen te vervangen. 

Je screendoek vervangen is een goede optie wanneer je screen systeem nog goed is. Vaak wordt het doek eerder slecht dan het systeem zelf. Door het doek te vervangen is je screen weer helemaal mooi en kun je weer volop genieten van een mooie uitstraling van je woning.


Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen