pinterest
Zo maak jij jouw tuin zomerproof

Zo maak jij jouw tuin zomerproof

Maak je tuin grondig schoon

Veel mensen maken weinig gebruik van hun tuin in de zomer. Val jij hieronder? Dan is er een grote kans dat je tuin er niet zo netjes meer uitziet. Tijd dus voor een grote schoonmaak. Haal alle meubels en andere dingen uit je tuin, zodat je genoeg ruimte hebt om je tuin goed schoon te maken. Gooi alles wat weg kan weg. Heb je gras in je tuin? Maai dit dan op de juiste hoogte. Onkruid kan je weghalen met speciaal middel voor onkruid. Vogelpoep kan je losweken met warm water. Tegels kan je schoonmaken met groene zeep en warm water. Gebruik een harde bezem om dit goed schoon te maken. Als je eenmaal klaar bent met het schoonmaken van je tuin moet je ook je tuinmeubels schoonmaken. Deze kan je ook schoonmaken met groene zeep of allesreiniger.

Tuinmeubels

Check of je tuinmeubels nog een jaartje meekunnen of dat het tijd is voor nieuwe tuinmeubels. Wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Bekijk dan tweedehandse tuinmeubels op Marktplaats of tuinmeubels bij een budgetwinkel. Zo kan je voor een kleine prijs een nieuwe tuinmeubelset aanschaffen. Als je veel buiten wilt eten moet je hier geschikt meubilair voor aanschaffen. Investeer dan in een mooi en comfortabel tuinset met een grote tafel en comfortabele stoelen. Als je de tuin meer gebruikt om te relaxen is een palletbankje ook een goede keuze. Dit is tegenwoordig erg populair. Je kunt het ook zelf maken van pallets. Dan hoef je alleen nog kussens aan te schaffen.

Accessoires

Je kunt je tuin opfleuren met veel verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen, een lichtensnoer en een muurposter. Als je houdt van buiten eten kan je overwegen om een barbecue aan te schaffen. Wil je vaak in de avond buiten in de tuin zijn? Schaf dan een terrasverwarmer aan of vuurkolf. Zo krijg je het niet te koud tijdens de koudere avonden.

Versier je tuin met planten

Een tuin zonder planten is geen echte tuin. Bezoek daarom een tuinwinkel of koop planten online. Check eerst welke planten de winter hebben overleefd. Vervolgens kan je kijken welke planten je erbij wilt kopen. Wil je niet elk jaar nieuwe planten kopen? Kies dan planten die winterhard zijn. Dan kunnen de planten het hele jaar meegaan.

Begin op tijd met het zomerproof klaarmaken van je tuin. Zo kan je met het lekkere weer meteen genieten van de zon in jouw luie tuinstoel.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen