pinterest
ACO sleufgoten tegen wateroverlast

ACO sleufgoten tegen wateroverlast

Extreme regenbuien en lange periodes van droogte veroorzaken vaak overlast en schade, ook in onze tuinen. Een goede afwatering is daarom belangrijk, zeker wanneer een terras uit groot formaat tegels bestaat. Wil je waterplassen op het terras voorkomen, dan is een lijnafwateringssyteem een goede en stijlvolle oplossing om deze wateroverlast tegen te gaan. Bij ACO House&Garden vind je alles voor de watermanagement in jouw tuin; in dit artikel vertellen we je meer over sleufgoten.

Sleufgoten

FotoACO sleufgoten tegen wateroverlast

Lange sleufgoten zijn dé oplossing om het terras of de oprit watervrij te houden. De lijnafwatering wordt geplaatst tussen de terrastegels, zodat het water vanaf het terras in de goot stroomt. Deze lange regengoten zijn er in verschillende designs.

FotoACO sleufgoten tegen wateroverlast

De designsleuven zijn door de minimalistische vorm van het opzetframe vrijwel onzichtbaar. Andere sleufgoten sluiten juist bij de bestrating aan en geven een mooi accent aan het strakke design van het terras.

FotoACO sleufgoten tegen wateroverlast

Lijnafwatering kan worden aangesloten op het riool maar ook op een infiltratiesysteem. Dit draagt bij aan een goede waterhuishouding in de tuin. Een gootsysteem kan worden voorzien van een onderuitloop. Wanneer er regelmatig vuil, zand of blad in het systeem wordt verwacht, is er een vuilvanger in het assortiment. Een goede toevoeging!

Geïntegreerde LED-verlichting

Bij het aanleggen van een tuin is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de afwatering, maar ook om na te denken over een lichtplan. Dit kan door spotjes te plaatsen in de border maar ook door een minimalistische sleufgoot met geïntegreerde LED-verlichting op te nemen in de bestrating. De ACO House&Garden LED-Line kan functioneel worden toegepast, zodat looppaden goed zichtbaar zijn, maar het zorgt vooral voor een spectaculair lichtlijnenspel met een luxe uitstraling! LED is ook nog eens energiezuinig en veilig.

FotoACO sleufgoten tegen wateroverlast

Met de ACO LED-Line zijn twee design-elementen samengebracht in één lumineus concept; een sleufgoot gecombineerd met LED-verlichting. De discrete sleufgoot zorgt voor de wateropvang, waarbij over de gehele lengte van de goot een LED-Line is geïntegreerd. De LED-Line is net als de slotline te combineren met infiltratie.

Voor meer informatie over watermanagement in de tuin ga je naar: aco-houseandgarden.nl/

Download hieronder de brochure ter informatie

Aco House&Garden

Slim omgaan met regenwater in de tuin

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen