pinterest
Bestrating voor tuin en terras

Bestrating voor tuin en terras

Bij het aanleggen van je tuin is de keuze voor de bestrating sfeerbepalend: houten vlonders, siergrind, terrastegels of zelfs parket, alles is tegenwoordig mogelijk. Omdat de tuin steeds meer dient als extra huisruimte, waar we genieten, zonnen, koken, eten en werken, wordt ook de uitstraling van de tuin meer in evenwicht met het interieur.  Daarbij wordt de “terrasvloer” ook steeds belangrijker en de keuze is gigantisch groot.

Designtegels

Heel erg in opkomst voor buitengebruik zijn cementtegels van Portugees en Marokkaans mozaïek. Zolang de ondergrond van uw balkon, dakterras of tuinterras maar vlak en egaal is, kan je de tegels gewoon buiten gebruiken. Het geeft een sfeervol buitenlands effect  aan het terras.  Aangezien we in Nederland met een wat ander klimaat te maken hebben dan in Marokko, Spanje of Portugal is het wel van belang dat de tegels goed worden geïmpregneerd.

FotoBestrating voor tuin en terras   FotoBestrating voor tuin en terras
Designtegels.nl                                                                  

Bestrating en terrastegels

Dé trend is bestrating met een "natuurlijke uitstraling".  Natuursteen-look en grote tegels zijn populair en dat komt overeen met de grote vraag naar duurzame en onderhoudsvriendelijke bestrating. Onder invloed van zon en regen zal er nauwelijks verkleuring optreden. Eén van de nieuwste trends in bestrating: uit de rots gehouwen hardsteensoorten in kleurstellingen die alleen de natuur zelf ons kan geven. Grof gehakt of modern strak gezaagd, natuursteen is altijd beeldbepalend in de tuin. Ook prachtige tegels van keramiek zijn een trend voor de buitenruimte. Het zijn fraaie oplossingen in sierbestrating waarmee de optimale balans tussen groen, woning en tuin kan worden gerealiseerd. Om de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van de terrastegels te garanderen zijn ze gecoat of geïmpregneerd en ook verkrijgbaar met een kleurvaste natuursteen toplaag. Om de bestrating te begrenzen zijn er tegenwoordig fraaie betonnen bielzen en denk bijvoorbeeld aan opsluitbanden wanneer u uw terras aanlegd. Deze gaan verzakking tegen.

 FotoBestrating voor tuin en terras  

 FotoBestrating voor tuin en terras

MBI.nl

Hout en duurzame bamboe

Een houten vloer in de tuin wordt steeds populairder en is niet langer exclusief voor het interieur.  Hout geeft je tuin een warme, luxueuze en natuurlijke sfeer en voelt heerlijk warm onder je blote voeten. Buitenparket is onderhoudsarm en tegenwoordig zelfs ook verkrijgbaar als onderhoudsvrij. Er is een uitgebreide keuze in houtsoorten, afmetingen en zelfs maatwerk. Het hout geeft geen splinters en de schroeven zijn onzichtbaar bevestigd. Als ecologisch en duurzaam alternatief voor steeds schaarser wordend tropisch hardhout zijn er bamboe terrasplanken voor de tuin. Bamboe wint snel aan bekendheid als duurzaam product door zijn enorme groeisnelheid. Dit product heeft een mooie hardhout look en de ongeoliede versie gaat bij blootstelling aan de weersomstandigheden vergrijzen, waardoor het een mooie, natuurlijke look krijgt.

 
 
 
 FotoBestrating voor tuin en terras
Terrasvloer van duurzaam bamboe | MOSO
                                              

Afwatering

Gaat u een nieuw terras aanleggen? Vergeet de afwatering niet! Bij een terras met brede tegels stroomt het regenwater vaak niet goed weg. Het terras verandert bij een fikse regenbui in een mum van tijd in een waterballet. Sleufgoten van ACO zijn een mooie oplossing voor  een goede afwatering en om wateroverlast tegen te gaan. Zo kan je het water letterlijk en figuurlijk in goede banen leiden.

FotoBestrating voor tuin en terras
ACO Sleufgoten EasyGarden
 

FotoBestrating voor tuin en terras

 
 

Aco House&Garden

Slim omgaan met regenwater in de tuin

Download de brochure

Brochure downloaden

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen