pinterest
5 X tips hoe houd ik huis en terras koel

5 X tips hoe houd ik huis en terras koel

Ook de komende weken worden er nog tropische temperaturen voorspeld. Een hittegolf zelfs! Dat wordt lekker buiten genieten in de tuin of op het terras. Al brengen de hoge temperaturen ook wat nadelen met zich mee. Zo is het in de avond bloedheet op onze slaapkamers. Ook in andere ruimtes kan de temperatuur aardig oplopen. We slapen natuurlijk veel lekkerder in een koele woning, dus zorg dat de warmte buiten blijft en niet je huis binnendringt. Wij geven vijf tips hoe jij de warmte buiten houdt.

Tip 1:  Ramen open in de ochtend

Profiteer van de buitenlucht. Zet in de ochtend, wanneer je wakker wordt, direct alle ramen en deuren open. De frisse nog koele lucht komt zo je huis binnen. Zorg dat je de ramen en deuren meteen weer sluit wanneer de temperaturen buiten op begint te lopen.

Tip 2:  Raamdecoratie gesloten

 Foto5 X tips hoe houd ik huis en terras koel
Zijn je ramen voorzien van raamdecoratie? Doe deze dan in de middag dicht. Zo kan het licht en de warmte niet naar binnen en zal de temperatuur in jouw woning minder snel stijgen.

Tip 3:  Optimaal beschermt tegen warmte

Foto5 X tips hoe houd ik huis en terras koel
Door aan de buitenkant van je woning screens of rolluiken te plaatsen blijft je woning gedurende de zomer koel! Een screen heeft namelijk de eigenschap zonlicht en warmte niet binnen te laten. De zonwerende stof zorgt namelijk dat warmte optimaal gefilterd wordt. Jij bepaalt zelf de eigenschappen van het stof, die bepalend zijn voor de maten waarin warmte wordt doorgelaten.

Een andere optie zijn rolluiken. Rolluiken hebben een isolerende werking, waardoor jouw woning de gehele zomer heerlijk koel blijft.

Tip 4:  Zonnescherm openen

Foto5 X tips hoe houd ik huis en terras koel
Een zonnescherm heeft naast het voorzien van je terras van schaduw ook de eigenschap dat de temperatuur in huis minder snel oploopt. Door het zonnescherm te openen wordt er schaduw gecreëerd op jouw raam of muur waardoor zonlicht en warmte niet naar binnen kunnen.

Tip 5:  Buiten koken

Wanneer je binnen kookt zorgt dit voor extra warmte in de woning, daarom is het verstandig met hogere temperaturen buiten te koken. Dit is een goede reden om lekker buiten te gaan barbecueën!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen