pinterest
Tuin van het jaar 2019

Tuin van het jaar 2019

Dit jaar is een prachtig ontworpen stadstuin uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2019. De 'CityCandy garden' met bamboevlonders, siergrassen en een vijver was de kleinste tuin onder de genomineerden, maar wel de mooiste! Ontworpen door Jacqueline Volker en aangelegd door Hoveniersbedrijf Ed Bijker tuinen.

Prijswinnende stadstuin

FotoTuin van het jaar 2019

Stadstuin met vijver - tuinontwerp Jacqueline Volker

Het winnende ontwerp laat ook zien dat er veel belangstelling is voor groene planten, bijen, vogels en vlinders en biodiversiteit toeneemt. En voor genieten en relaxen. Zelfs de tuinkussens krijgen botanische prints en met de goede accessoires op het terras ontstaat er nog meer een natuurlijke sfeer. En zelfs in de kleinste stadstuin past een vijver, een mooie aantrekker voor o.a. libellen en salamanders.

FotoTuin van het jaar 2019

In de tuin van slechts 51 m² werd alle ruimte benut. Door de oude tuinpoort te verplaatsen waardoor er een ‘doorloopberging’ ontstond, werd er ruimte gemaakt om achterin de tuin een intiem terras te maken.

Sfeervolle tuinverlichting

FotoTuin van het jaar 2019

Tuinverlichting op de juist gekozen plek in de tuin en op het terras zorgen voor de perfecte sfeer. Met grondspots wordt deze tuin in de avond prachtig uitgelicht, want een tuin moet ook stralen in de avond. Zodra het begint te schemeren, maak je gemakkelijk een sfeervol verlichte hoek met een feestelijk ledlichtsnoer en tuinkaarsen. Met decoratieve lampen volg je jouw favoriete woonstijl en creëer je een droomtuin.

FotoTuin van het jaar 2019

Jacqueline Volker, aanvankelijk interieurontwerper, heeft zich met StyleGardens meer en meer toegelegd op het ontwerpen van tuinen. Haar stijl is herkenbaar: tuinen met een interieurtwist en altijd groen. In veel ontwerpen deelt zij een tuin op in ‘kamers’ waarbij elke ruimte een eigen beleving krijgt. Bekijk hier de website StyleGardens.

Wil je meer weten over de tuintrends van 2019? Klik dan hier

Fotografie: Frans de Jong

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen