pinterest
Tuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Tuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Ben je op zoek naar inspiratie voor de tuin en het terras? UW Tuin volgt het buitenleven op de voet en heeft de laatste tuintrends voor je verzameld. Benieuwd? Dit artikel staat boordevol fijne tuininspiratie. Doe er je voordeel mee!

1. Moestuinieren

De trend is eerlijk, bewust, lekker en gezond en daar hoort een moestuin en/of kruidentuin bij. Met een eigen moestuintje heb je verse groenten en fruit en kan je eenvoudig en goedkoop biologisch en onbespoten eten. Bovendien ben je lekker buiten in beweging en kan je jezelf en je kinderen wegwijs maken in de natuur.

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Moestuinieren kan ook prima in een kleinere tuin. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Makkelijke Moestuin trend, die is overgewaaid uit Amerika (square foot gardening). In (verhoogde) vierkante meterbakken kan je eenvoudig en productief op weinig ruimte veel oogsten. Lees hier meer...

2. Onderhoudsvriendelijke tuin

Minder tijd en meer genieten: de onderhoudsvriendelijke tuin is nog steeds in opmars. Je kan hierbij denken aan het toepassen van kunstgras, een steeds vaker gezien product in de Nederlandse tuinen; altijd een groen gazon en nooit meer maaien. Hou je het toch liever bij gras? Dan kan je veel werkuren in de tuin besparen met automatische besproeiing en een robotmaaier, tegenwoordig ook prima te integreren in de Domotica van de woning om je compleet te ontzorgen.

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Een onderhoudsvriendelijk terras heeft grote tegels waardoor er minder onkruidvorming is. Je kan ook denken aan het planten van een grote hoeveelheid bodembedekkers om onkruid in de borders te verminderen. (Foto: Arie Tuinarchitectuur)

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Ben je liefhebber van de warme uitstraling van hout? Dan is composiet een mooie onderhoudsvrije toepassing. Schuttingen en terrasvlonders van composiet zijn dan misschien een iets forsere investering, maar ze blijven ook na jaren gebruik mooi. Het materiaal is slijtvast, splintervrij en het neemt geen water op waardoor je nauwelijks nog last hebt van algengroei en mos. (Foto: Duofuse)

3. Meer groen

In tegenstelling tot de onderhoudsvriendelijke tuintrend, komt er ook steeds meer aandacht en ruimte voor groen in de tuin. We zien kleurrijke plantenborders en uitbundige bloeiers, maar ook weelderige combinaties van siergrassen.

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

De groene tuinen trend brengt naast de rijk gevulde borders, ruimte voor een speelgazon, een waterloop, moestuin en andere speelse elementen. Bijkomend voordeel is dat de bloemen ook de vlinders en bijen aantrekken. Ook op het gebied van insectenhotels zijn er steeds meer esthetische toepassingen. Wil je een groene tuin laten aanleggen? Garden Vision helpt je graag met het tuinontwerp en de tuinaanleg.

4. Wellness

Heb je binnen niet genoeg ruimte voor een sauna of whirlpool? Waarom dan niet in de tuin of op het terras? We zien steeds vaker dat mensen wellness producten integreren in de tuin. Wellness in de tuin is een uniek concept en zorgt voor momenten van noodzakelijke ontspanning en van puur genieten.

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Een buitendouche, ecologische zwemvijver, buitensauna of een hottub - spabad - wel of niet onder een vrijstaande overkapping - is een verrijking voor de gezondheid en natuurlijk voor het comfort van de tuin. Met steeds betere prijs/ kwaliteitverhouding is deze vorm van luxe gelukkig ook bereikbaar voor mensen met een minder groot budget. (Foto: Cerdic)

5.  Buitenleven

De tuin als verlengde van je huiskamer om te loungen en buiten te koken is een doorzettende trend. Met een vrijstaande overkapping in de tuin of een terrasoverkapping (met of zonder zonwering) is buiten ook binnen.

FotoTuininspiratie! 6x mooie tuintrends

Deze trend uit zich in prachtige functionele buitenkeukens, luxueuze terrasoverkappingen en sfeervolle veranda’s. Heerlijk loungen in grote loungesets met kussens in vele kleuren en een hippe buitenhaard of gezellig eten aan een ruime tuintafel. En als het donker wordt, gebruik je sfeervolle tuinverlichting op zonne-energie om jouw feest gezellig te verlichten. (Foto: Verano)

6. Milieu

Tot slot, een duurzame trend: we houden meer rekening met het milieu. Door het toenemende wateroverlast in Nederland wordt er steeds meer aandacht geschonken aan een gedegen waterinfiltratie in de tuin. Maar ook de toepassing van groene daken en wind- en zonne-energie worden steeds vaker geïntegreerd in de tuinontwerpen. En de beregening van tuinen vindt steeds vaker plaats met behulp van grondwater middels bronputten. Effectieve toepassingen met een groene gedachte!

 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen