Waarom een zwembad aanleggen in de wintermaanden?

De winter lijkt misschien niet de ideale tijd om aan een zwembadproject te beginnen, maar er zijn verschillende voordelen om tijdens de koudere maanden met de bouw van een zwembad in de tuin te starten. In dit artikel worden deze voordelen uitgelicht.

Wees de drukte voor

Jaarlijks kiezen veel mensen ervoor om een zwembad te laten bouwen wanneer de weersomstandigheden gunstiger worden. De dagen worden langer, de temperatuur stijgt en er is meer zonlicht beschikbaar, wat de wens om een zwembad aan te schaffen aanwakkert. Dit is juist het moment waarop de vraag naar zwembaden het hoogst is, waardoor er beperkte beschikbaarheid is bij zwembadbouwers. Daarentegen biedt de winter juist een periode met een aanzienlijk lagere vraag, waardoor je de drukte en wachttijden kunt vermijden. Wees dus slim en vermijd de drukte!

Goed voorbereid de lente in

Een groot voordeel van de plaatsing en installatie van een zwembad in de winter is dat deze gebruiksklaar is zodra het warmere seizoen aanbreekt. Hoe heerlijk is het dat je niet hoeft te wachten, maar direct van het zwembad kunt gaan genieten? Bovendien heb je nog meer dan voldoende tijd om de ruimte rondom het zwembad naar wens in te richten. Denk hierbij aan ligstoelen, een mooi aangeplante tuin en misschien zelfs een gezellige poolhouse of buitenkeuken. Zo ga je dus goed voorbereid het voorjaar in.

Minder overlast

De aanleg van een zwembad kan soms voor enige overlast zorgen, zowel voor de buren als voor jouzelf. Gelukkig brengt een Starline Monoblock® zwembad minder ongemak met zich mee dan traditionele bouwkundige zwembaden. Ze worden namelijk binnen één dag geplaatst en aangesloten, waardoor je minder hinder ondervindt van bouwwerkzaamheden. Bovendien, in de wintermaanden, wanneer mensen doorgaans meer tijd binnenshuis doorbrengen, zijn ze vaak toleranter tegenover eventuele overlast die kan optreden. Daarbij is het ook fijner dat de tuin op een zomerse dag niet overhoop ligt. Dit alles samen betekent dat het najaar de perfecte gelegenheid is om jouw droomzwembad te realiseren.

Waarom wachten met zwemmen?

In het prille voorjaar zien we tegenwoordig steeds meer aangename dagen opduiken. Met een Starline zwembad ben je klaar om te profiteren van deze onverwachte zonnige momenten. Bovendien zorgen de warmtepompen voor verwarmd zwemwater, en de zwembadwanden zijn volledig geïsoleerd, waardoor je zelfs op koelere dagen comfortabel kunt zwemmen. Dit geldt ook voor de geïntegreerde zwembadafdekking, waarmee het zwembad eenvoudig en snel kan worden afgedekt. Dit alles zorgt voor optimale isolatie, waardoor er minder warmte verloren gaat.

Begin nu met jouw droomproject

Dus waarom zou je de wintermaanden niet benutten om de eerste stap te zetten richting een droomproject? Doe inspiratie op via de Starline website en stel zelf een droomzwembad samen met de configurator. Je kan geheel vrijblijvend een brochure aanvragen en jouw wensen bespreken met de dichtstbijzijnde Starline dealer.

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen