Een tuinfeest in de winter: zo doe je dat

Wie jarig is in de winter, kijkt misschien jaloers naar mensen die in de warme zomers jarig zijn. Dan stromen de uitnodigingen voor tuinfeesten massaal binnen. Wie zijn verjaardag in de winter viert, kan er buiten echter net zo’n verjaardagsfeest van maken als in de zomers. Denk aan een winterbarbecue, maar ook een normaal tuinfeest is geen probleem. Hoe je dat moet aanpakken? Dat is eenvoudiger dan je misschien denkt. Het zit hem in het treffen van de juiste voorbereidingen.

Tuinfeest in de winter #tuininspiratie #winter 

Warmte creëren

Een vereiste is natuurlijk dat je je gasten letterlijk en figuurlijk warm onthaalt. Heb je een overkapping waar iedereen onder past? Leen, huur of regel dan terrasheaters op wieltjes. Die zijn er op gas, maar je hebt ook elektrische terrasheaters. Deze is wel een echte stroomslurper, maar werkt goed. Ook alle verlichting kost wel wat extra energie. Een hoger stroomverbruik is overigens niet nodig. Wil je op je energiekosten besparen, dan kun je heel eenvoudig online energie vergelijken. Heb je trouwens geen overkapping? Geen paniek, een andere optie is het huren van een tent. Leg lekkere dekens of eventueel wat schapenvachtjes in de stoelen of banken en zet een grote mand met sjaals en (grappige) mutsen klaar.

Vuurkorf

Zet op een aantal plekken op het terras of in de tuin een vuurkorf neer. Deze zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor gezelligheid. Zorg voor voldoende hout, de meeste gasten zullen het leuk vinden af en toe een houtje op de kachel te gooien. Zo’n knappend vuurtje heeft namelijk altijd een enorme aantrekkingskracht op mensen. Voor je het weet hebben zich zeker een aantal gasten rond het haardvuur verzameld. Door het plaatsen van een paar brandende fakkels in de tuin en het ophangen van lampions, bijvoorbeeld in de bomen, schep je nog meer warmte en sfeer. Traptreden en paden kun je met waxinelichtjes prima aangeven.

Warme hapjes en drankjes

Op een wintertuinfeest mag een barbecue natuurlijk niet ontbreken. In plaats van koude, zomerse salades, kun je kiezen voor gegrilde groenten en warme bijgerechten. Denk aan gepofte aardappelen of gebakken aardappeltjes met spekjes. Als je chafingdishes gebruikt, blijft alles lekker warm. Zorg dat er ook voorverwarmde borden zijn, zodat het eten niet zo snel afkoelt.

Voor de jonge gasten mogen de marshmallows niet ontbreken. Ook wat brooddeeg aan een stok, om je eigen broodje boven het vuur te roosteren, wordt erg gewaardeerd. Warme drankjes vinden natuurlijk ook gretig aftrek. Denk aan warme chocomel met slagroom (en scheutje rum erbij). Winterthee met smaken als kaneel en sinaasappel en koffie met een scheut sterke drank worden zeker gewaardeerd. Ook glühwein is zo’n typische winterdrank. Helemaal leuk als die boven het vuur wordt warm gehouden in een ketel aan een driepoot. Warme drankjes zijn niet alleen lekker; je gasten worden er ook zelf warm van.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen