pinterest
Tuin inspiratie – Tuinterras met ingebouwde wijnbar en tuin barbecue

Tuin inspiratie – Tuinterras met ingebouwde wijnbar en tuin barbecue

Maak je tuin nog mooier met het creëren van een extra fijne buitenruimte om optimaal te genieten. Daar heb je maar enkele ingrediënten voor nodig en natuurlijk wat inspiratie. De tuin maakt een steeds groter onderdeel uit van het dagelijkse leven. Het is al lang niet meer zo dat je alleen nog maar in de tuin zit als de zon schijnt. Het leven in de eigen tuin heeft tegenwoordig een extra dimensie. Bijvoorbeeld door uitgebreid te koken en te tafelen met vrienden onder het genot van een glas wijn.

Afbeelding

Relaxen en genieten van wijn 

De tuin is bij uitstek de plek om te relaxen en te genieten van een goed glas wijn. Hoe leuk is het dan om een wijnbar in je tuin te hebben? Dat is toch helemaal ideaal. Bijvoorbeeld met een authentieke bar van steigerhout. Het is wel belangrijk dat je de wijn op de juiste temperatuur drinkt. Dan komt de wijnsmaak het beste tot zijn recht. Een wijnklimaatkast biedt daarin uitkomst en is in te bouwen of als blikvanger los op een terras te plaatsen. De flessen wijn komen in een klimaatkast op de ideale temperatuur. Precies zoals jij het fijn vindt om een heerlijk glas witte wijn te drinken. Of rode wijn. 

Afbeelding

Temperatuurzones voor rode en witte wijn 

De perfecte wijnkast biedt twee temperatuurzones. Zo drink je rode wijn en witte wijn elk op zijn best. Wil je het minder groots aanpakken, maar de wijn of andere drankjes gekoeld binnen handbereik hebben? Het is dan ook mogelijk om voor een tuinbar met koelbox te kiezen. Ideaal als je bijvoorbeeld een barbecue voor vrienden geeft. In dat geval heb je natuurlijk wel ook een barbecue nodig. Natuurlijk maak je met een wijnkast meer indruk op je vrienden dan met een koelbox…

Barbecue: functioneel en sfeervol

Wijn en eten gaan goed samen. Er is op dat gebied veel inspiratie beschikbaar met tips voor de inrichting van je terras. Voor de bereiding van eten in je tuin is een barbecue natuurlijk onmisbaar. De keuze voor een barbecue laat je onder meer afhangen van de grootte van je tuin. In een grote tuin heb je de mogelijkheid om een complete buitenkeuken te realiseren. Heb je een kleine tuin? Dan is het ook prima om voor een kleine en praktische barbecue te kiezen. Er is in elk geval voor elk soort tuin een oplossing voorhanden om straks heerlijk te barbecueën. Vele leuke ideeën voor buitenkeukens vind je op de website van La Casita, een aanbieder gespecialiseerd in een vakantie Andalusië waar bijna elk huis een originele buitenkeuken heeft.

Afbeelding

Nog meer inspiratie voor je tuin 

Bij het inrichten of herontwerpen van je tuin creëer je al extra sfeer door je terras met potten en planten te decoreren. Of wil je het rigoureus aanpakken? Dan is het mogelijk om de tuin opnieuw te laten bestraten. Koop dan ook meteen nieuwe tuinmeubels om de metamorfose helemaal compleet te maken. Je terras opnieuw inrichten hoeft niet altijd te betekenen dat alles op zijn kop moet. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een deel van je tuin opnieuw in te richten. Bijvoorbeeld door plek te creëren voor een buitenkeuken met terras. Op het terras plaats je dan een tuineettafel met eetstoelen. Of je maakt ergens een leuk schaduwterras om daar plaats te nemen als het te heet is in de zon. Of juist een zonneterras als je een echte zonaanbidder bent.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen