pinterest
Geef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

Geef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

De tuin staat in bloei, de zon breekt door; tijd om weer te genieten van het buitenleven! De komende tijd ontspannen, spelen en eten we weer lekker buiten en dat betekent ook dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken om van onze tuin een ideale buitenplek te maken. Interieurarchitect Richelle den Hartog laat je in dit artikel in samenwerking met Luxaflex de vier tuintrends van 2023 zien en vertelt je welke kleuren hierbij niet mogen ontbreken. Laat je inspireren!

FotoGeef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

1. Botanische tuintrend

Ga je voor de botanische tuintrend, dan breng je een ode aan de natuur. Grote groene bladeren, veel groenblijvende planten en misschien zelfs een (mini) kas misstaan hier beslist niet. Volgens Richelle mag een moestuin of opkweekelementen voor bloemen en fruit ook zeker niet ontbreken. Kleuren die te maken hebben met de natuur komen hier altijd goed tot hun recht. Of je nou gaat zonnen op het gras of lezen en werken onder je terraszonwering, in deze tuin voel je je fijn.

FotoGeef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

2. RAW

Stoere materialen zoals hout en staal passen perfect in deze ruwe, industriële tuinstijl. Donkere kleuren in de tuininrichting passen hier perfect bij. Denk aan mat gelakte buitenjaloezieën en donkere tuinsets met houten elementen. Less is more in deze minimalistische tuintrend. Zonwering met een strakke, gestreepte print maken het plaatje.

FotoGeef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

 3. Boho tuin

“Bohemian is de nog altijd verrassende trend waarbij je dessins, materialen en stoffen onbeperkt mag matchen”, vertelt Richelle. “De Boho trend straalt warmte uit met een diversiteit aan kleuren als roestbruin, okergeel en roze die je in accessoires kunt laten terugkomen, maar ook zeker in je terraszonwering. Het is een frivole stijl waarbij rotan, buitentapijten, textiel en vrolijke accessoires niet mogen ontbreken.” 

FotoGeef je tuin een make-over: dit zijn de tuintrends 2023

4. Nature

In deze smaakvolle trend passen rijke en natuurlijke materialen perfect. Met katoenen, linnen stoffen met fijne structuren, gecombineerd met natuurlijke materialen zoals lichte houtsoorten vorm je een goede basis. “In deze ton-sur-ton trend mix en match je met natureltinten. Knusheid creëer je in een handomdraai doordat alle bruin-, beige- en grijstinten elkaar mooi aanvullen. Top de stijl af met rotan accessoires en wapperende siergrassen. Vakantiegevoel? Check!”

Bron & foto's - Luxaflex®

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen