pinterest
Zo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Zo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Door van je tuin een stijlvolle buitenruimte te maken, creëer je een persoonlijke oase van rust waar je in stijl kan ontspannen en het hele jaar door kan genieten. En dat niet alleen, je verhoogt ook nog eens de waarde van je huis! In dit artikel geven we je tips om je tuin om te toveren tot een prachtige buitenruimte.

Tuinontwerp

Als je begint met het ontwerpen van de tuin, is het belangrijk om een doordacht plan te hebben. Denk na over welke functies jouw tuin moet hebben en hoe je deze functies het beste kan integreren in het ontwerp. Wil je bijvoorbeeld een plek om te zitten en te ontspannen, een plek om te eten of een plek om te werken in de tuin? Heb je misschien zelfs ruimte voor een privé zwembad of voor een tuinhuis? Door deze functies te integreren in het ontwerp, creëer je een praktische en functionele buitenruimte en een stijlvolle verlenging van je huis. 

FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Afbeelding: Starline - Dynamic Line

Beplanting

Of je nu kiest voor een patio voor cocktails rond de vuurplaats, een grote tafel voor diners of een knusse zithoek om lekker in weg te kruipen met een boek, de beplanting is altijd een belangrijk aspect bij het ontwerp van de verschillende buitenruimtes. Kies planten die passen bij de stijl van de tuin en die houden van het klimaat en de grondsoort. Door te kiezen voor planten met verschillende texturen en kleuren, creëer je een interessante en dynamische tuin. Je kunt ook spelen met de hoogte van de beplanting om diepte en dimensie te creëren.

Bestrating

Een ander belangrijk aspect van een stijlvolle buitenruimte is de bestrating. Kies een bestrating die past bij de stijl van de tuin en die ook praktisch is. Natuursteen of grind zorgt voor een rustieke uitstraling, of ga voor strakke, keramische buitentegels als je een eigentijdse look wilt. Vergeet ook niet om verlichting te integreren in het ontwerp van de bestrating en maak een lichtplan, zodat je 's avonds extra lang van je tuin en het buitenleven kunt genieten.

FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Afbeelding: vtwonen buitentegels by Douglas & Jonesstyling Kim van Rossenberg | fotografie Sjoerd Eickmans

Buiten koken

FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Afbeelding: Boretti

Een buitenkeuken is een fantastische manier om van je tuin een functionele ruimte te maken en maakt van je tuin een echte leefruimte. Denk goed na over waar je je buitenkeuken wilt plaatsen. Dit kan op een terras zijn, in de buurt van het zwembad of in een hoek van je tuin. Zorg ervoor dat de locatie gemakkelijk toegankelijk is vanuit je huis en dat er genoeg ruimte is om te koken en te entertainen. Een overkapping boven je buitenkeuken kan ook helpen om schaduw te bieden en regen te voorkomen. Tip: plant groenten en verse kruiden binnen handbereik!

Terras inrichten

Met tuinmeubels die passen bij jouw smaak, geef je je tuin een jouw persoonlijke sfeer. Kijk goed naar de grootte van je terras en bedenk hoe je de ruimte wilt gebruiken. Wil je een eetgedeelte creëren, een loungegedeelte of misschien allebei? Er zijn verschillende soorten tuinmeubelen, van stoelen en banken tot tafels en ligbedden. Kies meubels die comfortabel zijn en bij de stijl van je huis passen.

FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Afbeelding: Boretti

Kussens en buitenkleden zijn een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan je tuinmeubels en zorgen voor extra comfort en stijl. Zorg ervoor dat je kussens en kleden kiest die weerbestendig zijn en dus tegen een stootje kunnen. Hang lantaarns op of plaats tuinlampen rondom je tuinmeubels voor extra sfeer als het donker wordt. Er zijn tal van verlichtingsopties beschikbaar, van solarlampen tot LED-strips en lichtsnoeren. Kies verlichting die past bij de stijl van je tuin en die de juiste hoeveelheid licht biedt.

Outdoor interiors

Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw stijlvolle buitenruimte? In het boek Outdoor Interiors pakt auteur Juliet Roberts uit met de mooiste en meest stijlvolle buitenruimtes ter wereld. Als verlengstukken van de huizen waarbij ze horen, nodigen ze uit om samen te komen, te entertainen en te ontspannen - tuinen zijn om in te leven. Roberts belicht vijf stijlen - 'traditional', 'contemporary', 'playful', 'everyday' en 'minimalist' - en geeft tal van tips om dezelfde stijl te creëren in jouw tuin en dat in verschillende categorieën.

  • FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte
  • FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte
  • FotoZo maak je van je tuin een stijlvolle buitenruimte

Foto 2: © Scott Lewis Landscape Architecture - Matthew Millman Photo - Foto 3: © Paola Lenti

Met dit inspirerende koffietafelboek boordevol ideeën haal je binnen naar buiten!

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen