pinterest
Tuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Tuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Het hebben van een tuin is een echte luxe en daar wil je natuurlijk zoveel mogelijk gebruik van maken. We hopen natuurlijk op een mooie warme zomer en heel veel zonuren in je tuin, zodat je er veel tijd kan doorbrengen. Soms kan het Hollandse weer onze plannen dwarsbomen en is het echt veel te warm, of valt er een buitje wanneer je net lekker buiten wil zitten. Gelukkig zijn er manieren om het comfort van je tuin te vergroten, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Wil je er het komende seizoen koel bij zitten, maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? We inspireren je graag!

FotoTuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Nesling aluminium pergola met Prosail waterproof schuifdoek

Zoek de schaduw op

Met potten met bloemen en planten, tuinmeubels en de barbecue maak je je tuin gezellig, maar vergeet een fijne plek in de schaduw niet! Te veel zon of felle zon is voor de meeste mensen minder comfortabel en kan zelfs schadelijk door de UV-straling. Een schaduwdoek of harmonicadoek kan dan de perfecte oplossing zijn; de ideale manier om de zomer koel, goed beschermd en in stijl door te brengen!

Schaduwdoek: verschillende vormen en kleuren

FotoTuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Zonz schaduwdoeken 

Een schaduwdoek is een geweven doek die boven een buitenruimte wordt gespannen om schaduw en bescherming te bieden tegen de zon. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en kleuren, zodat je er altijd een kunt vinden die bij de sfeer van jouw tuin en terras past. Bovendien zijn de doeken gemakkelijk zelf te installeren en te verwijderen. Deze vorm van zonwering kan op verschillende manieren worden bevestigd. Sommige doeken worden aan palen bevestigd, terwijl andere aan de gevel van je huis worden vastgemaakt. Er zijn ook schaduwdoeken die aan een pergola of een ander tuinmeubel kunnen worden bevestigd.

FotoTuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Nesling harmonicadoek met aluminium pergola - Zonz

Harmonicadoek: wisselen tussen zon en schaduw

Een harmonicadoek is een doek dat wordt opgehangen aan een pergola, een veranda of een ander soort overkapping. Het doek kan worden uitgevouwen om comfortabel in de schaduw te zitten op hele warme dagen en worden ingevouwen om meer zonlicht binnen te laten. Bovendien is het doek gemakkelijk aan te passen aan de stand van de zon, waardoor je altijd in de schaduw kunt zitten. Het doek weert schadelijke UV-straling en rolt met de koord-bediening gemakkelijk open en dicht. 

Met een waterproof harmonicadoek zit je zelfs tijdens een buitje lekker droog. Zo heb je een compleet schaduwproduct waarmee je optimaal kunt genieten van het buitenleven, zelfs als het even regent.

FotoTuininspiratie: zo creëer je een comfortabele schaduwplek in de tuin

Afbeelding: Zonz

Niet iedere tuin is voorzien van een overkapping of heeft de mogelijkheid voor een zonnescherm. Hoe maak je nou je tuin gezellig en schaduwproef? Er zijn ook harmonicadoeken met bijbehorende aluminium pergola’s met handige montagehandleiding. Of je nu op zoek bent naar een schaduwdoek, harmonicadoek of een volledige pergola, dit is hét moment om het te bestellen! Bekijk de mogelijkheden op de ZonZ website en sla je slag. Dan ben jij er deze zomer helemaal klaar voor!

Wil je het doek liever eerst even zien en voelen? Bestel dan een gratis doeksamples in de Zonz webshop. Zo bepaal je gemakkelijk de kleur, passend bij je huis en of je tuinmeubels. Wees op tijd want na de eerste zonnestralen, vliegt de voorraad de deur uit 

Wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend informatie aan!

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen