pinterest
Pluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustus

Pluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustus

In de zomermaanden willen we allemaal zoveel mogelijk genieten van onze tuin, balkon of terras. Met de juiste planten om je heen creëer je een prettige sfeer en een groen paradijs. Heb je een kale plek in de tuin of heeft een plant het loodje gelegd? Geen zorgen, want er zijn genoeg planten die deze lege plek kunnen opvullen. Mooiwatplantendoen.nl tipt drie planten die in augustus bij het tuincentrum verkrijgbaar zijn en je tuin een boost geven: de Struikveronica, Pluimhortensia en Lampepoetsersgras. 

Struikveronica: kleurrijk en vlindervriendelijk

Struikveronica, ook wel bekend als Hebe, is een prachtige plant die vanaf augustus nectarrijke bloempluimen geeft. Dit is vooral een aanwinst wanneer veel andere bloeiende tuinplanten hun hoogtepunt hebben gehad. Hebe zorgt volop voor kleur en fleur in de tuin en trekt bovendien veel vlinders aan. De plant is er in verschillende soorten, variërend in pluimgrootte, bladkleur en bloemkleur. Je kunt kiezen uit blauwe, witte, paarse, lila, roze en rode bloemen.

FotoPluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustusDe compacte vorm van de struikveronica maakt het mogelijk om met een paar planten al een kleurrijk accent in de border te creëren. Daarnaast doet de plant het ook uitstekend in potten op balkon of terras. De struikveronica kan zowel in de zon als in de schaduw staan. Zorg ervoor dat de potkluit niet uitdroogt door regelmatig water te geven en voeg elke twee weken wat plantenvoeding toe aan het gietwater. Zo kun je tot in het najaar genieten van deze mooie plant en de vlinders die erop afkomen. 

Design plantenbakken

Mooie planten verdienen natuurlijk ook mooie plantenbakken. De design plantenbakken van Puurteak zijn een echte eyecatcher voor op het terras of bij de entree van je oprit of kantoorgebouw. Dankzij de stevige constructie van de teak plantenbak kun je hier eenvoudig een binnenbak in plaatsen of gebruik worteldoek en vul de bak met hydrokorrels en grond. Worteldoek laat water door en zorgt ervoor dat de wortels niet door de bak naar buiten groeien. De balken onderin de bak zorgen ervoor dat overtollig water weg kan, zodat de planten niet verdrinken. Hoog of laag, vierkant of langwerpig: je kunt je tuinontwerp helemaal naar eigen stijl aanpassen met Puurteak.

FotoPluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustus

Pluimhortensia: Sierlijk en duurzaam

Hortensia's zijn al jaren populair in Nederlandse tuinen. Deze zomer is het tijd om kennis te maken met de pluimhortensia (Hydrangea paniculata). Deze plant is het minder bekende broertje van de gewone hortensia (Hydrangea macrophylla) met zijn bolvormige bloemen. De pluimhortensia herken je aan de sierlijke, pluimvormige bloemtrossen die wel 30 cm lang kunnen worden. In tegenstelling tot de meeste hortensia’s trekt de pluimhortensia wel vlinders aan.

         Lees ook: Bollenwijzer: toveren met bloembollen en vaste planten

FotoPluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustusDeze tuinplant houdt van een zonnige plek en is redelijk goed bestand tegen droogte. Op tropische dagen is het wel aan te raden om de plant extra water te geven. Een pluimhortensia komt elk jaar opnieuw tot bloei.

Lampepoetsersgras: Sierlijk en rustgevend

Siergrassen geven vanaf augustus een bijzondere sfeer aan de tuin. De bloeiende aren van Lampepoetsersgras (Pennisetum) wuiven gracieus in de wind en het ritselende geluid werkt ontspannend. Dit siergras heeft prachtige pluimen die, afhankelijk van de soort, bruin, grijs, roze of roodbruin zijn en soms wel 25 cm lang worden. Ook na de bloei blijft de plant aantrekkelijk doordat het blad van sommige soorten naar goudgeel verkleurt.

Siergrassen passen goed in tuinen met een natuurlijke sfeer en geven een zachte uitstraling aan moderne, strakke tuinen. Ze zijn niet alleen geschikt voor in de border, maar doen het ook goed in potten. De plant kan zowel op een zonnige plek als in de (half)schaduw staan. Lampepoetsersgras loopt snel weer uit en siert de tuin tot ver in de herfst.

FotoPluim voor de tuin: drie prachtplanten voor in augustus

Maak je tuin helemaal af met stoere Puurteak plantenbakken. Deze robuuste plantenbakken van teakhout zijn een mooie toevoeging en beschikbaar in verschillende formaten en designs. Stem je plantenbakken af op je tuinmeubelen voor een natuurlijke, harmonieuze look. Bijvoorbeeld met deze ruime picknickset of een loungetafel!

Met deze tips en planten zorg je ervoor dat je tuin in augustus weer straalt. Ga voor meer tips en ideeën naar www.mooiwatplantendoen.nl. Veel tuinplezier! 

Beeld: Puurteak en www.mooiwatplantendoen.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen