Voorjaarsschoonmaak, ook in de tuin!

Zodra de lente zijn intrede doet, zijn we in huis bezig met de grote voorjaarsschoonmaak. Nieuw seizoen, frisse start. Zo gaat dat ook in de tuin. Want ook je tuin is toe aan een schoonmaakbeurt. Bladeren opruimen, groen van de tegels en gras zaaien waar nodig. En als de zon dan echt doorbreekt, zit jij heerlijk in je opgeruimde tuin. 

Bemesten, maaien, zaaien en snoeien

Begin met je grasveld voorzichtig te harken om bladeren en takken weg te halen. Daarna kun je gaan maaien, als er nog wat gras over is na de winter. Vervolgens zijn dode plantenresten aan de beurt. Die kun je het best met een kleine bladhark weghalen. Dan het onkruid met wortel en al uit d grond halen.

Dit is ook de tijd om de heg en bomen te snoeien. Dat geeft ze nog de kans om uit te lopen in het voorjaar. Het liefst na IJsheiligen, tussen 11 en 15 mei. Want de kans op vorst is daarna minimaal. Met het juiste gereedschap, maak je je tuin zo zomerklaar.

Belangrijk, check ook de dakgoot

Verstoppingen in de dakgoot en regenpijp als gevolg van bladeren is een veel voorkomend probleem. Met deze handige schep Van WOLF-Garten hoef je geen halsbrekende capriolen uit te halen om in de dakgoot te kijken. Met een telescoopsteel kun je naast het weghalen van de bladeren ook heel eenvoudig je ramen wassen. 

Zo maak je terrassen, balkons, paden en trappen schoon

Met een elektrische reinigingsborstel kun je heel eenvoudig de voegen schoonmaken van gras en andere plantjes die zich tussen je stenen nestelen. De groene aanslag die zich op de stenen bevindt, maak je het liefst schoon met bezem en wat biologisch schoonmaakmiddel. Even schrobben en je tegels zijn weer als nieuw. Hopelijk zit je snel in de lentezon te genieten van je opgeruimde tuin.

Bron: wolf-garten.com/nl

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen