pinterest
Breng je tuin tot leven met deze decoratietips

Breng je tuin tot leven met deze decoratietips

Je hebt al wat bloemen en planten in de tuin staan, maar wilt misschien nog iets bijzonders toevoegen om je tuin extra mee te decoreren. Houd je van kunst? Denk dan bijvoorbeeld aan metalen vogelsilhouetten van metal bird die je ter decoratie in de grond of haag kunt steken. Meer een bohemian woonstijl? Trek deze dan door in de tuin door tuintextiel zoals kussens, plaids of zelfs een vloerkleed toe te voegen. Voor elk type tuin is er wel iets leuks te vinden. Lees verder als je wel wat inspiratie kunt gebruiken.

Beelden

Bij beelden voor in de tuin hoef je heus niet alleen te denken aan de bekende tuinkabouter. Uiteraard kan deze meer kleur en speelsheid aan je tuin toevoegen, maar hij past wellicht niet in elke tuin even goed. Kijk dan ook vooral naar wat voor sfeer je wilt gaan en wat er qua afmeting en stijl past bij jouw tuin. Klassieke stenen beelden van mensen of engelen zullen in een romantische tuin goed tot hun recht komen. Heb je juist een moderne tuin met strakke lijnen? Dan kun je dit met kunst in abstracte vormen extra benadrukken, zoals met een minimalistische stenen bol als waterornament. 

Buitenkleed

Misschien denk je bij decoratie voor in de tuin niet direct aan een kleed, maar er is tegenwoordig een ruime keuze aan kleden van weerbestendig materiaal, wat ze zeer geschikt maakt voor in de tuin. Buitenkleden worden gemaakt van dicht op elkaar geweven polypropyleen, waardoor ze goed bestand zijn tegen vuil, regen en andere weersinvloeden. Vooral als je een zithoekje hebt in de tuin, bijvoorbeeld onder de overkapping, kun je de losse meubels met een vloerkleed optisch naar elkaar toe trekken, wat het buiten extra knus en huiselijk doet aanvoelen.

De hoogte in

Zeker als je een kleine tuin hebt en niet veel vloeroppervlak over hebt voor staande decoratie, probeer dan met je decoratie de hoogte in te gaan. Je kunt muurtjes en schuttingen bijvoorbeeld opvrolijken met wanddecoratie als tuinposters, die je (kleine) tuin ook nog eens meer diepte kunnen geven. Ook spiegels hebben een ruimtelijk effect en laten je tuin groter lijken. Denk ook aan hangplanten of een wandpaneel waarmee je bloemen, planten en andere decoratie aan de schutting of buitenmuur kunt hangen. Voor elke tuin is wel iets te vinden, dus misschien ga jij met deze tips wel snel aan de slag met het decoreren van je tuin!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen